Szegedi hírek

2023.04.25. 18:27

A Kakukkfészek bemutatójára készülnek

Közönségtalálkozón meséltek a készülő produkcióról az alkotók. Fotó: Gémes Sándor

Dale Wasserman Kakukkfészek című színművének premierjére készül a Szegedi Nemzeti Színház társulata. A május 5-i bemutató apropóján közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában kedden, amelyen részt vett Vidovszky György rendező, a darab szereplői közül pedig Szilágyi Annamária, Szegezdi Róbert és Borovics Tamás. A beszélgetést Barnák László főigazgató moderálta.

Fotó: Gémes Sándor
Fotó: Gemes Sandor                   [email protected]

A darab Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényének színpadi változata, amely Szegeden formabontó látványvilággal, a magyar Parlament romjain éled újra. Az alkotók elmondták, az USA-ban a kakukkfészek kifejezés a szlengben a bolondokháza szinonimája. Az elmegyógyintézetbe érkező új „beteget”, a főszereplő Randle P. McMurphyt Szegezdi Róber alakítja.

Lehetne krisztusi történet is, ha nem azzal a billoggal kezdődne, hogy McMurphy egy bűnöző. A regnáló hatalom és annak eszközei ellen csinálja a forradalmát, maga mellé állítja az összes ápoltat, és a hatalom gyakorlatilag ki is csinálja

 – foglalta össze röviden a karaktere által bejárt utat.

Fotó: Gémes Sándor

Szabadságvágy és elnyomás feszül egymásnak a megindító történetben. A főszereplő ellenfelét, az ápoltakat terrorban tartó Ratched nővért Szilágyi Annamária játssza. Elmondta, izgalmas, sok lehetőséget rejtő kihívás számára az ellenszenves karakter.  

Gyuri az egyik próba után azt mondta, az az érzése támadt, hogy feljön a színpadra, és lekever egy hatalmas sallert, hogy hogy lehetek ekkora szemétláda. Ha a nézőkben is el tudunk idáig jutni, akkor csináljuk nagyon jól 

– mondta.

Borovics Tamás a világ elől rejtőzködő Bromden törzsfőnököt, az Indiánt alakítja a történetben, amely az ő emlékein keresztül, dalokkal színesítve elevenedik majd meg a Kisszínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában