Szeged

2023.04.12. 17:19

Bünmegelőzés napja a Somogyi könyvtárban

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2023. április14-én Nyomkereső néven prevenciós beszélgetéssorozatot indít a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Szeged együttműködésével.

A beszélgetéssorozat célja, hogy izgalmas témákat vitassunk meg érdekes emberekkel, közösen keresve válaszokat sokunkat érintő, érdeklő kérdésekre. A beszélgetések a Somogyi-könyvtár együttműködésében valósulnak meg, így az egyes témák könyvajánlókkal, gyermek- és felnőtt foglalkozásokkal (nyomkereséssel), bűnmegelőzési filmklubbal egészülnek ki. Az interaktív programsorozat moderátorai a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai.

Az első aktivitásra a Bűnmegelőzés Napjához kapcsolódóan április 14-én kerül sor „Zöld gondolkodás és állatvédelem” címmel.

Fotó: police.hu

Meghívott vendégeinktől megtudhatjuk, hogy mit és miért csinál egy természetvédelmi szakember, miközben arra is választ kapunk majd, hogy mit tehetünk mi magunk Földünk egészségéért. Ezen a napon az éjfekete szolgálati kutyával, Démonnal is találkozhatunk - aki törzszászlós kollégánk, Péter legjobb bajtársa lett. Elmesélik, hogy lett belőlük „hivatásos”, és hogy mit jelenet az a kifejezés, hogy felelős kutyatartás. – írja a police.hu

 Nyomkereső első rendezvényét olyan természetfotók színesítik, amelyek az alföldi lét legszebb pillanatait örökítik meg egy hivatásos rendőr objektívén keresztül.

Időpont: 2023. április14. 10:00 óra

Helyszín: Somogyi-könyvtár Szeged, Dóm tér 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában