Csütörtökön és pénteken csak csoportokat szállítanak, szombaton bárki felszállhat a dottóra

2023.04.27. 10:00

Kisvonattal is el lehet majd jutni az állattenyésztési napokra

Városnéző kisvonat, dottó is jár majd az állattenyésztési napok idején Hódmezővásárhelyen, hogy még könnyebb legyen kijutni a kiállítás helyszínére.

Kovács Erika

Illusztráció: Török János

Május 4-6. között harmincadik alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhelyen a Hód-Mezőgazda Zrt. az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt. A hagyományok szerint a messzebbről érkezők autóval, sokan kerékpárral, mások gyalog látogatnak ki a Kutasi útra, a cég kiállítási központjába. A városból a tramtrainnel a Kálvin János téri megállóig lehet eljutni, onnan még körülbelül 30 percet kell sétálni, ami jó időben kellemes túrának számít. Idén kisvonatra is lehet majd szállni

 – tájékoztatta lapunkat a Hód-Mezőgazda Zrt.

A városnéző kisvonat a kiállítás mindhárom napján, csütörtökön, pénteken és szombaton is jár. Csütörtökön és pénteken előre egyeztetett csoportos járatokat indítanak a gumikerekű városnéző dízel kisvonattal Hódmezővásárhely egyes pontjairól a kiállítási területéig és vissza. Ezt telefonon, 20/413-1473-as telefonszámon lehet megrendelni, a gyermekcsoportok kedvezményt kapnak. Szombaton reggel viszont már menetrendszerűen közlekedik a kisvonat, az első járat 9 órakor indul az alábbi útvonalon: Hősök tere (Népkert buszmegálló)–Kálvin János tér (Zsinagóga buszmegállója)–Kiállítási terület, azaz a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centruma és vissza.

A járatok 9-től 17 óráig minden órában egészkor indulnak a Hősök tere Népkert megállóból, visszafelé pedig 9.30-tól 17 óráig minden órában félkor, ugyanezen az útvonalon lehet visszajutni a városba. Szombaton egy út 1000 forintba kerül, a 3 év alatti gyermekeknek ingyenes.

A Hód-Mezőgazda Zrt. arról is tájékoztatta lapunkat, hogy akik csütörtökön, pénteken és szombaton a helyközi buszokat választják, az interneten találják meg ajáratok menetrendjét. Azt javasolják, hogy akik a Szeged – Orosháza vonalon utaznak vagy a Téglagyári megállónál szálljanak le a Simonyi utca sarkán, vagy az ATEV megállóban, utóbbi esetében visszafelé sétálva jutnak el a kiállítási területre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában