Van, aki nehezéket tesz a WC ülőkére, hogy nehogy azon át jussanak be hozzá a rusnya állatok

2023.04.22. 17:43

Patkányok rohangálnak a Szabadság téri játszótéren - videó

Patkányok rohangálnak Hódmezővásárhelyen, a Szabadság téri játszótéren. Egy ott lakó férfi ezt a telefonjával videóra is vette. Már alig merik kiengedni a játszótérre a gyerekeiket. A lakásokba is bejutottak a rusnya állatok. Vannak, akik ezért nehezéket tesznek a WC tetejére, nehogy azon keresztül jussanak be az otthonukba.

Kovács Erika

Ezek a patkánylyukak a Szabadság téri játszótéren találhatók, közvetlenül egy lakótömb tövében. Egy lakó le is videózta, hogy a rusnya jószágok ki-be ugrálnak a lyukakon. Fotó: Kovács Erika

Kettő, három, négy! Egy egész család! Remélem, hogy ez az önkormányzatnak elég bizonyíték lesz. Hoppá, ott jön az anyapatkány is!

 – mondta a videót készítő férfi a felvételen.

Mi is kint jártunk a Szabadság téren, megtaláltuk a felvételen látható lyukakat és azok mellett még jó néhányat.

Egy édesanya három gyermekével sietett át a lakótömbök közti játszótéren.

Tavaly nyáron is találtunk nem is egy döglött patkányt. Rengeteg helyen vannak alagutak, amiket ástak. Megfogadtam, hogy soha többet nem engedem ide a játszótérre a gyerekeim. Inkább elmegyünk egy távolabbira, de nem szeretném, hogy megharapja őket és fertőzést kapjanak, vagy egyenek a patkányméregből. Ezért a helyzetért a polgármester és a hivatal a felelős

 – mondta az asszony. A többi lakos is a városvezetés felelősségét hangsúlyozta.

Napi szinten látunk akkora patkányokat, mint a macskák, itt is szaladgálnak a házfal mellett 

– mutatta a kezével, mekkorák a nemkívánatos jószágok és sorolta, hogy melyik lépcsőházak környéke a leginkább érintett.

Féltjük a gyerekeket. Nemcsak a játszótéren, hanem itt, a tömböknél is nyüzsögnek. Nem egyszer láttuk, hogy szaladnak fel a lépcsőn ezek a dögök. Volt, amelyiket lapáttal ütöttük agyon. Az egyik lakónál úgy derült ki, hogy patkány van az otthonában, hogy gáztűzhelyet cserélt és a régibe volt befészkelve egy jókora példány. Addig kergették a lakásban, amíg agyon nem tudták ütni. Megmondom őszintén, mi még a WC ülőkére is teszünk nehezéket, nehogy úgy jussanak be az otthonunkba 

– mondta egy férfi.

A lakók azt mondták, az önkormányzat nem csinál semmit, pedig rendszeresen bejelentik a patkányveszélyt, lakossági fórumokon is mondogatták, de nem történt semmi. Az önkormányzat állítólag azt mondta nekik, hogy a patkány-, meg a csótányirtást is a lakóknak kellene fizetniük. A többség szociális bérlakásban él, pont azért, mert nagyon alacsony a jövedelmük.

Megkerestük az önkormányzatot a kérdéseinkkel, ha megérkezik a válaszuk, közzétesszük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában