Szegedi hírek

2023.04.13. 18:10

Versünnepet rendeztek a Dériben - Fotók

Munkatársunktól

Petőfi és egy választott költő versét szavalták a diákok. Fotó: Gémes Sándor

A Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum a magyar költészet napjára versmondó versenyt rendezett csütörtökön. A versenyt két kategóriában hirdették meg. Versmondás és énekelt vers, versmegzenésítés kategóriákban próbálhatják ki magukat a diákok. Mindkettőben 2 tanulót nevezhetnek Szegedi Szakképzési Centrum iskolái, összesen 17 diák mérte össze tudását.  Mivel ebben az évben ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, a kötelező verset tőle választották a szervezők. 

A XIX. század költői című költemény mellett 4 évfordulós költő – Petőfi Sándor, Madách Imre, Szendrey Júlia és Kormos István, illetve a magyar költészet napja kapcsán kihagyhatatlan, József Attila életművéből választhattak a tanulók és a felkészítő tanárok. A verseny a Versünnep Alapítvány támogatásával valósul meg. Az alapítvány célja az előadóművészet támogatása, a magyar kultúra népszerűsítése, de fontosnak tartják a tehetségek felkutatását és támogatását is. A zsűri elnöke Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója volt, mellette Farkasné Székely Angéla, a Kőrösy József Közgazdasági Technikum igazgatója, Rajtik Valéria, a Csonka János Technikum humán munkaközössé vezető oktatója és Bányai Ildikó Mária, a Déri Miksa humán munkaközösség vezetője ült még az ítészek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában