Szegedi egyetemi hírek

2023.05.29. 10:08

A felelős állattartás fontosságára hívja fel a figyelmet az SZTE FOK hallgatója

Hajdók Krisztina, az SZTE FOK hallgatója szabadidejében cicákat ment, amire nagy szükség van, mert jelenleg több mint hárommillió kóbor macska található Magyarországon. Felelős állattartással, állatmentéssel vagy annak támogatásával bárki segíthet.

delmagyar.hu

Fotó: Hajdók Krisztina

Hajdók Krisztina másodéves fogorvos hallgató az SZTE Fogorvostudományi Karán. 2020 óta szabadidejében állatmentéssel foglalkozik, elsősorban macskákkal. Már előtte is voltak mentett cicái, akiket az utcáról szedett össze és gyógyított meg, de a jelentősebb állatmentés csak ezután kezdődött.

– Miskolcon lakom, és ott az egyik Facebook csoportban kiírták, hogy egy csatornában van egy cica, és valaki nézzen rá, mert segítségre szorul. Írtam a csoportba, hogy ha összedobjuk az orvosi költségeit, akkor szívesen elviszem és segítek rajta. Ekkor nagy összefogást tapasztaltam, kimentünk a cicához öten, de sajnos súlyosabb volt az állapota, mint a képen látszódott, így nem sikerült megmenteni. Ekkor eldöntöttük, hogy az összegyűlt pénzt majd a következő cicára elköltjük. Közben kiderült, hogy a családomnak egy régi barátja, aki egy helyi menhelynél önkéntes, így tőle megtudtuk hogyan működik ez az egész. Utána szép lassan kialakult a saját mentési körünk, először helyi alapítványoknak segítettünk, ideiglenesen elszállásoltuk a cicákat, orvoshoz vittük őket, majd idővel saját Facebook oldalunk is lett – mondta el Hajdók Krisztina.

Olvassa el az interjú folytatását a linken >>> 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában