Szegedi hírek

2023.05.25. 14:59

A poszt-Covid-ellátásra gyűjtenek a Richter Egészségvárosban

Ingyenes szűrésekkel, családi programokkal, sztárfellépőkkel és előadásokkal várnak mindenkit jövő szombaton a Richter Egészségvárosban. Szegedre érkezik a programsorozat, amelyen a poszt-Covid ellátás fejlődését támogathatjuk.

Kiss Anna

A programsorozatról csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a városházán. Fotó: Gémes Sándor

Június harmadikán 9 órakor megnyílik a Richter Egészségváros a Széchenyi téren, ahol több mint 30 sátorban ingyenes előzetes időpont egyeztetése nélküli szűrések, előadások, tanácsadások, valamint fitnesz és családi programok lesznek egészen 17 óráig. A programok főként a leggyakoribb népegészségügyi problémákhoz kapcsolódnak, a szervezők sztárfellépőkkel is készülnek.

Fotó: Gémes Sándor

A programsorozatról csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a városházán, ahol Csaba Lajos János, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály osztályvezető-helyettese elmondta, cégük kiemelt feladatának tartja, hogy hozzájáruljon a magyar lakosság egészségmegőrzéséhez, ezért indították útjára 14 évvel ezelőtt a Richter Egészségváros programsorozatukat, amelynek Szegeden a 96. állomása lesz. Eddig 200 ezernél is több szűrést végeztek, és szinte minden negyedik vizsgálatnak figyelmeztető eredménye volt, tehát a páciensnek szüksége volt ellátásra, kezelésre a betegség kialakulásának megelőzése érdekében.

Fotó: Gémes Sándor
Fotó: Gemes Sandor                   [email protected]

Beszámolt arról is, hogy minden városba adományt is visznek, Szegeden a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert Klinikai Központját támogatják 3,5 millió forinttal, azonban ez az összeg növelhető a lakosság aktivitása által. Ugyanis minden szűrésen, előadáson vagy egyéb programelemen való részvételért 1 pont jár, ami 500 forint adományt jelent. Már a belépésért 2 pontot adnak, ha pedig részt veszünk a program nyitányán, vagyis a Dóm térről induló egészségsétán, akkor 3 pontot írnak jóvá a szervezők. A befolyt összeget a poszt-Covid ellátás fejlesztésére költi a klinika.

Fotó: Gémes Sándor

A sajtóeseményen Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke arról beszélt, hogy a központ 4600 dolgozójával különösen fontosnak tartják, hogy meg tudják hosszabbítani a minőségi életéveket az egész dél-alföldi régióban, és az itt élőknél minél később következzenek be a különböző betegségek. Hozzátette, ezt segíti elő minden szűrővizsgálat, az egészséges életmód, és a lakosság ezirányú oktatása is. Hangsúlyozta, minél előbb szűrnek ki egy problémát, annál nagyobb eséllyel tudják megelőzni a célszervkárosodást.

Fotó: Gémes Sándor

Kovács Tamás alpolgármester pedig arról beszélt, hogy kiemelkedően fontos az önkormányzat számára, hogy az itt lakók a lehető legegészségesebben éljenek, és Szeged legyen az egyik legegészségesebb magyar város. Éppen ezért segítik a Richter kezdeményezését úgy, hogy helyszínt biztosítanak a programoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában