Hagyományosan május elsejével nyitnak, de nem mindenhol

2023.05.01. 19:58

A strandidő még várat magára

A mórahalmi fürdőben már majdnem igazi strandhangulat fogadta a látogatókat május elsején, ehhez csak a jó idő hiányzott, mert az árnyékban bizony még hűvösnek érződött a szél.

Munkatársunktól

Mórahalmon már a hosszú hétvége előtt, a múlt héten csütörtökön elkezdődött a strandszezon. Május elsején, a munka ünnepén is sokan csobbantak a vízben. Fotó: Török János

A strandok néhány évtizede még szinte mindenhol május 1-én nyitották meg a kapuikat, ma viszont inkább az időjárástól teszik függővé, mikortól használhatjuk a medencéket. A termalfurdo.hu egy listán összegyűjtötte azokat a strandokat, amelyek az elsők között nyitnak meg, illetve egy másikban azokat, amelyeknél már ismert a nyitás várható időpontja. 

Utóbbi időpontokat az időjárás alakulása még természetesen felülírhatja, vagyis elképzelhető, hogy tartósan meleg idő esetén a strandterületet már korábban megnyitják. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy hűvös, esős időben az adott strand későbbre halasztja a nyitást.

A mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő már húsvétra megnyitotta a szabadtéri gyerekmedencét és a csúszdás medencét, a többi strandmedence nyitása csak a jobb idő beköszöntével várható, ami mint megírtuk, múlt hét csütörtökön érkezett el. A fürdő megelőzve a hasonló intézményeket – már csütörtöktől nyári nyitva tartással várja vendégeit. Farkas Gábor, a létesítmény vezetője elmondta, a május elseje egy nagyon fontos dátum a fürdők életében, a hivatalos strandszezon ekkor kezdődik. Még akkor is, ha a nyári szabadságok és az iskolaszünet megkezdésével erősödik meg igazán a forgalom. 

Fotó: Török János

A fürdőkomplexum jelenleg 90 százalékon működik. Ez azt jelenti, hogy a nyári bejárat és az ott található medence május végén, a pünkösdi hosszú hétvégén nyit, ezen kívül azonban minden medence és szolgáltatás üzemel. A hangulat egyre jobb, a kellemes napsütésben már majdnem nyári hangulat fogadta a május elsejét fürdőzéssel töltő vendégeket. 

A Sziki és a Sportuszoda

A Sziksósfürdő Strand nyitva tartása az előszezonban, ami április 29-től június 15-ig tart, az időjárás függvényében változik. A Városi Sportuszoda sátorbontására május 2. és 15. között kerül sor, ez idő alatt az uszoda zárva tart. A tervezett nyitás május 15-én, hétfőn, 5.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában