Kübekházáról igazolt át Márki-Zay Péter ötödik jegyzője

2023.05.08. 16:51

Angyal Zsolt Vásárhelyen a törvényesség új őre

Kovács Erika

Az új jegyző május 8-án írta alá a munkaszerződését. Fotó : Hódmezővásárhely Város Gyorshír Szolgálata

Kübekházáról, egyik legfőbb politikai szövetségese településéről „igazolta” Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely új jegyzőjét, Angyal Zsoltot. Ő Márki-Zay Péter 5 éves polgármesterségének 5. jegyzője.

Vásárhelyen a jegyzői pályázatra április 30-áig lehetett jelentkezni, Márki-Zay Péter az Időben című műsorban azt jelentette be, hogy hárman pályáztak az állásra.

A Kübekháza Hírszolgálaton még április 3-án jelent meg a hír, hogy „Kübekháza, Tiszasziget, Ferencszállás és Klárafalva polgármesterei elbírálták a megüresedett jegyzői álláshelyre beérkezett pályázatokat, miután Angyal Zsolt jegyzői megbízatása hamarosan, közös megegyezéssel megszűnik. Három pályázó közül egyhangúlag Borkáné Gulyás Zsuzsát választották a polgármesterek a közös hivatalt alkotó négy település jegyzőjévé.” Angyal Zsolt tehát már készült egy (vagy az) új munkára.

A törvényesség új vásárhelyi őre május 8-án írta alá a kinevezését és letette a köztisztviselői esküjét is. A szűkszavú közlemény a hódmezővásárhelyi gyorshír szolgálaton jelent meg.

Az 53 éves, vásárhelyi születésű Angyal Zsolt 2021. január 4-től volt a Kübekházi Közös Hivatalhoz tartozó négy falu, azaz Tiszasziget, Ferencszállás, Klárafalva és Kübekháza jegyzője. A Kübekháza Hírszolgálat 2021-es bejegyzése szerint a jegyző a Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségizett, 1989-ben kezdte meg tanulmányait Budapesten, az Államigazgatási Főiskolán. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának ösztöndíjasaként 1992-ben tett sikeres államvizsgát. 1996-ban a Janus Pannonius Tudományegyetemen humán szervező diplomát szerzett. Dolgozott Hódmezővásárhelyen, Röszkén, Algyőn, Domaszéken, legutóbb pedig Kübekházán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában