Helyi közélet

2023.05.29. 12:00

Balástyai előadás a születésről

Érdekes és különleges témáról, a születésélményről tart előadást május 31-én, 18 órától a balástyai Tanodában Fabulya Edit mentálhigiénés segítő és transzperszonális terapeuta.

I.P.

Fabulya Edit a születésélményről tart előadást Balástyán. Fotó: DM

A születés lelki és fizikai értelemben is befolyásolja egész életünket, a legnagyobb változás, hogy az anyaméhben „úszkáló” vízi lényekből szárazföldiek leszünk, és már nem kapunk készen mindent. A születés is lehet küzdelmes, nem egyszerű lefolyású. Az első napokban, hetekben sok mindent tapasztalunk, akadnak, akiknek már akkor harcolni kell az életért, vagy még szintén az első napokban az egyedül maradás, ami később is jellemzi, jellemezheti az illető személyiségét. A testemlékek elraktározódnak, és ezekre visszavezethető tulajdonságok fejlődnek ki, például, hogy soha nem ad fel semmit, vagy mindent maga csinál meg, mert rejtetten megmaradt az, hogy csakis magára számíthat 

– mondta lapunknak Fabulya Edit.

A neurobiológiai kutatások eredményei is egyre pontosabban igazolják, hogy az emberi működést az egész életre kihatóan formálja a születés, mint az élet első meghatározó élménye. Egészségi állapotunk, magatartásunk, reakcióink gyökereit az újszülöttet ért születés körüli hatások programozzák. Fabulya Edit a születés folyamatáról és azokról a szakmai módszertanokról beszél majd, amelyek segíthetnek felülírni zavaró magatartási mintáinkat, amelyek most is akadályozhatják felnőtt életünket. Elmondta még, akadnak olyan csecsemők, akik szüleik miatt függőséggel – például drog, alkohol – jönnek a világra, és életük leszoktatással indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában