Szegedi egyetemi hírek

2023.05.28. 13:00

Csaknem negyven indonéz hallgató érkezik Szegedre

Koós Kata

Az IISMA programmal az elmúlt három évben több mint száz hallgató érkezett a szegedi egyetemre. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Fotó: Picasa

A következő tanév első szemeszterében 19 egyetemről 39 indonéz hallgató érkezik a Szegedi Tudományegyetemre – tájékozttott az intézmény. Az indonéz kormány harmadik alkalommal hirdetett kiválósági ösztöndíj programot Indonesian International Student Mobility Awards, röviden IISMA címmel. A programmal részképzéses tanulmányokra a magyar felsőoktatási intézmények közül kizárólag az SZTE-re érkezhetnek diákok. A hallgatók a Gazdaságtudományi, a Mezőgazdasági, a Juhász Gyula Pedagógusképző, az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi , a Gyógyszerésztudományi, a Mérnöki, valamint az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar által kínált kurzusokon vehetnek részt, amellyel a hazájukban kötelező, de szabadon választható tárgyaikat váltják ki.

Az IISMA programmal az elmúlt három évben több mint száz hallgató érkezett a szegedi egyetemre. Az SZTE és Indonézia közötti partnerséget egy különleges IISMA plakettel is elismerte Ifan Mahdiyat Sofiana, a budapesti Indonéz Nagykövetség kulturális attaséja.

– A hallgatók kovász a kenyérben, mert világpolgárok, ügyesek és nagyon jól beszélnek angolul. A hagyománnyá vált programok, mint a Batik Day, a Heroes Day és a Christmas Afternoon által egy kicsit otthon érezhetik magukat, és be is mutathatják országukat, kultúrájukat – mondta Bundzsákné Tanács Edit, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában