Strand, színház és koncert a programok között

2023.05.30. 17:04

Ezen a nyáron sem unatkozunk majd Szentesen

Közös sajtótájékoztatót ismertette nyári programjait a Szentesi Sport- és Üdülőközpont és a Szentesi Művelődési Központ. A két intézmény koncertekkel és színházi előadássokkal készül a legforróbb évszakra.

Majzik Attila

Június 10-én kezdődik a nyár Szentesen. Fotó: Majzik Attila

Mindent megtettünk, hogy megfelelő legyen a környezet a nyári zavartalan kikapcsolódáshoz

 – szögezte le Kerekes Valéria, az üdülőközpont ügyvezetője a sajtótájékoztatón. Mint elmondta, már majdnem minden medencéjük üzemel, készen állnak a június 10-i nyárnyitóra. 

Fotó: Majzik Attila

Az üdülőközpont vezetője elmondta, a strandon többek között csirkeszárnyevő és sörivó versennyel, valamint vízibomba csatával is hangolnak a nyárra, a kisebbeknek pedig koncertekkel és gyerekprogramokkal készülnek. Az üdülőközpontban aznap 5-ig, fél 6-ig kínálnak programokat, utána pedig a Művelődési Központ veszi át a stafétát: többek között Horváth Tamás koncertjével várják a fiatalokat. 

A strandélményben majd azok is osztozhatnak, akik véradóként segítik a betegellátást. Ehhez a város idén is 5 ezer, jövő május végéig érvényes strandbelépővel támogatja a Vöröskereszt helyi szervezetét. A jegyeket Szabó Zoltán polgármester adta át Zsótér Mártának, a Vöröskereszt Szentes Területi vezetőjének. 

Fotó: Majzik Attila

De a nyárindító programok után sem áll meg az élet Szentesen: a Művelődési Központ idén is szabadtéri színházzal kedveskedik a színjátszás szerelmeseinek. A Megyeháza udvarán többek között az Abigél, a Cintányéros cudar világ és a népzenei találkozó mellett Bödőcs Tibor humorestje is helyet kap. Kertmozi is lesz, a tavalyi sikeres vetítések után idén is négy alkalommal rendeznek majd szabadtéri mozizást a Kossuth téren. 

Fotó: Majzik Attila

A fiatalabb korosztályt a Strandfeszttel szeretnék megfogni. A július 14-ei és 15-i rendezvényen válogatott DJ-k játszanak majd a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban. 

Aki pedig a strand történetében szeretne elmerülni, annak az üdülőközpont előterében elhelyezett kamarakiállítást ajánljuk: a június 13-áig látható molinókon megelevenedik a 90 éve megnyitott strand történelme.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában