Helyi közélet

2023.05.25. 11:11

Fejes Pétert szexuális zaklatással gyanúsították meg

Szexuális zaklatással gyanúsították meg Fejes Péter önkormányzati képviselőt, aki egy szivárogtató közösségi oldalra feltett dokumentum szerint állítólag a jogi iroda egyik munkatársát annak akarata ellenére ölelgette és a hajába túrt. Fejes Péter szerint ez rágalom, „atyai mozdulatnak” szánta, hogy megsimította a haját.

Kovács Erika

Fotó: Gémes Sándor

A csütörtöki közgyűlésen Bálint Gabriella képviselő napirend előtt kért hozzászólást egy kiszivárogtató közösségi felületen megjelent súlyos vádat megfogalmazó bejegyzés kapcsán. Az MZP1G Facebook-oldalon egy képviselőt, Fejes Pétert szexuális zaklatással vádoltak meg, amelyet a városháza egyik dolgozója ellen követhetett el.

Átölelte, anélkül, hogy a hölgy beleegyezett volna

– A dokumentumban az áll, hogy az áldozatot átölelte, anélkül, hogy a hölgy ebbe előzetesen beleegyezett volna, vagy tiszteletben tartotta volna a személyes tere határait. Ha ez így történt, elfogadhatatlan. Egyikünk sem számít arra a munkahelyén vagy bárhol, hogy hasonló sérelem érje. Minden embernek joga van a méltósághoz, a tisztelethez. A szexuális zaklatás minden formája elítélendő – mondta Bálint Gabriella. Szerinte ez a dokumentum valahol létezhet, valószínűleg a városházán keletkezhetett.

Az MZP1G oldalra kitett dokumentum szerint a jogi iroda egyik alkalmazottja arra panaszkodott, hogy Fejes Péter egy beszélgetésük során az irodaajtót becsukta, közel húzódott hozzá, ölelgette és a hajába túrt. Ez az érintett hölgyet kellemetlenül érintette, szexuális zaklatásnak vette. Ez egy városházi dokumentum része lehet, amelyen pecsét is látható. Az állítólagos zaklatás 2020 márciusában történt.

Bálint Gabriella: A feltárásban mindenki érdekelt

– A feljegyzés szerint az ügyről tájékoztatták Márki-Zay Pétert is, aki ígéretet tett arra, hogy elbeszélget Fejes Péterrel. Nos, ez az elbeszélgetés olyan jól sikerült, hogy a feljegyzésben rögzített megbeszélés résztvevői közül – MZP kivételével – már senki nem dolgozik a hivatalban, Fejes Pétert viszont éppen most kívánják megválasztatni az egyik legfontosabb bizottság élére. A tisztesség és a becsület jegyében – írta a bejegyzésben az oldal kezelője.

Bálint Gabriella megjegyezte, az eset feltárásában mindenki érdekelt, mert rossz fényt vet a hivatalra.

Reagált a képviselő a vádakra

Márki-Zay Péter polgármester hiányolta, hogy az iratban nem kérdezték meg az érintett feleket. Szerinte a dokumentum keletkezése is konspirációra utal.

– Ismerjük az esetet, ismerjük a panaszt. A hölgy soha nem állított szexuális zaklatást – mondta.

Angyal Zsolt jegyző elismerte, a dokumentumon valóban a hivatal pecsétje található, keresik az iratot, és vizsgálatot is indítottak.

Fejes Péter képviselő elmesélte az ő verzióját.

– Egy hivatalos levelet kellett megfogalmaznom, az illető hölgy segített ebben. Elküldte e-mailben, de nekem nem tetszett. Bejöttem a hivatalba, hogy kijavítsuk. Mivel tapintatos vagyok, úgy gondoltam, hogy nem a nagy nyilvánosság előtt akarok a hibákról beszélni, ezért becsuktam az ajtót. Melléültem a számítógép elé. Amikor elkészültünk, tettem egy kedveskedő atyai mozdulatot. Ennyi történt. A hölgy elhúzódott, de nem szólt semmit különösebben. Ha ez feljelentést ér, tegyék meg. A hölgy soha nem mondta, hogy ez szexuális zaklatás lenne, csak azt, hogy kellemetlen volt neki ez a mozdulat – mondta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában