Szentes

2023.05.06. 07:00

Felújításokkal készül a nyitásra a szentesi strand

Alaposan átvizsgálják a beltéri 50-es medencét, újraburkolják a termálvizes medencéket és a játszóteret is rendbe hozzák a szentesi uszodában. A Szentesi Sport- és Üdülőközpont terveiről és fejlesztéseiről Babovka Géza, az intézmény műszaki vezetője számolt be.

M.A.

A strand játszótere is megújul a nyitásra. Fotó: Majzik Attila

A kültéri 50 méteres medencénket idén picit később nyitjuk, ennek főleg gazdasági és látogatottsági okai vannak. Takarékoskodnunk kell, de valószínűleg a június 10-i strandnyitókor már lehet használni. A fedett 50 méteres medence karbantartását egy hosszabb időre tervezzük, hogy minden eddig fel nem újított egységet át tudjunk nézni, hogy további hosszú ideig tudjuk biztosítani a működését 

– tájékoztatott Babovka Géza.

A műszaki vezető hozzátette, a termálvizes medencéket is felújítják, a brűg két kismedencéjének még a strandnyitás előtt befejezik a burkolását, a fedett részben a halacskás termálmedence burkolását pedig már a héten elkezdték, így azok a medencék is a nyitástól várják majd a vendégeket.

A játszóterünk annyira leamortizálódott, hogy egy újban kell, hogy gondolkozzunk. Ehhez pályázati forrásból szeretnénk egy új mászókás részt kialakítani, saját erőből pedig felújítjuk a palincsot, egy hintát telepítünk, illetve a homokozót alakítjuk biztonságosabbá és sokkal szebbé, mint volt. A fák közé pedig egy csúszdás légvárat telepítünk 

– számolt be Babovka Géza.

Mint megtudtuk, a strandon nem terveznek áremelést, sőt, a csúszdapark használatát is beépítik a régi árba, így kedvezőbb konstrukcióval várják a fürdőzőket. A szentesi strand június 10-én nyit, az alkalomra több meglepetés programmal is készül a Szentesi Sport- és Üdülőközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában