Kiszombor

2023.05.27. 14:20

Kör-ző futóverseny Zomboron

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Most először, hagyományteremtő szándékkal – a családi nap programsorozatának részeként – rendezték meg Kiszomboron a Kör-ző Futóversenyt, ami szombaton délelőtt a Rónay kúria parkjából indult. A főszervezőtől, Süli Andrástól, a tízéves Sportolj a bajnokkal! Egyesület vezetőjétől megtudtuk: a verseny neve onnan van, hogy a kiszombori Kör utca a község leghosszabb utcája, ami egykor az egyik oldalon körbeölelte Kiszombort. 

Fotó: Szabó Imre

A kilencvenes években itt nagy futóversenyek voltak, azóta viszont ez a szokás feledésbe merült. A résztvevők 400 és 800 méteres, illetve 3 és 5 kilométeres távot választhatnak több korcsoportban. A felhívásra több mint kétszázan jelentkeztek – ők frissítőt, ajándékokat, illetve oklevelet, a győztesek ráadásul érmet kaptak. Az egyesület a vármegyei szabadidősport-szövetség munkáját segítve további, tömegeket megmozgató rendezvényeket, versenyeket tervez Zomboron. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában