Szeged

2023.05.30. 21:30

Kutyamegőrző kerékpártartó

Arany T. János

Napi cukiság. Kutyamegőrző kerékpártartó a Szent István téren. Azért jó, hogy nem bernáthegyije van, annak szűk lenne a hely. Fotó: Arany T. János

Nagyon régen, úgy több mint tíz éve egyik kollégámmal közösen írtunk a szegedi kerékpártartó-helyzetről. Már akkoriban sem volt siralmas, de azért bőven volt helye a fejlődésnek. Napjainkra viszont remek a kerékpárosok helyzete Szegeden. Kiválóak a kerékpárutak, a tömegközelekdési eszközök végállomásain fedett kerpékármegőrzők várják a bringákat. Ennek alkalmi kerékpárosként magam is rendkívül örülök. Na, de mi van a kutyásokkal? Ők hova tudják kikötni szeretett kis kedvencüket míg beugranak a boltba, vagy bárhova? Egyáltalán nem annyira egyszerű feladat ez, mint sokan gondolják. Bolt elé nem jó kötni, átesik benne a vásárló, vagy a kutyákat kevésbé kedvelő embertársaink teszik szóvá. Aztán manapság ha kiköti az ember az ebet a bolt elé, két perc múlva megjelenik egy önkéntes és önkényes állatvédő, hogy megmentse a kutyát a biztos haláltól.

A Szent István téri bolt előtt ennek a welsh corginak a gazdája remek megoldást talált: a biciklitartó börtönének rácsai mögé helyezte biztonságba kedvencét. Azért nagy szerencséje van a fiatalembernek, hogy nem német dogja, vagy bernáthegyije van. Azokhoz jóval nagyobb kerékpártartó kellene. Viszont akkor akár velocipédekkel is meg lehetne állni a téren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában