Helyi közélet

2023.05.20. 16:45

Marosi PET Kupa: fájdalmas mennyiségű szemét a vízben és a parton is – videó

Az összeszedett szemét mennyiségét csak ezután kezdik ósszesíteni, de az már látszik, hogy nagyon sok köbméter szeméttől szabadították meg a Marost Ferencszállás és Deszk között a Marosi PET Kupa résztvevői. A szemétszedő önkéntesek négy csapatban versenyeznek. A kupa első két napján Apátfalva és Ferencszállás között dolgoztak.

Munkatársunktól

Fotó: DM

A hulladékokból épített két tutajt pénteken Makón eresztették vízre. Az önkéntesek többsége túrakenukból szedi a kidőlt fáknál, kanyarokban valóságos szigetekké összeállt hulladékot.

Fotó: DM


A kupa szombati napján biztonsági gyerekülést, hűtőszekrény ajtaját, fél pár papucsok tucatját, márkás edzőcipőt, babakocsi kerekét, üveghulladékot is szedtek ki a vízből a végtelen mennyiségű PET-palack mellett.

Az első PET Kupát 10 éve szervezték a Felső-Tiszán. Idén már öt versenyt szerveztek, ezek egyike az, amit most a Maroson rendeznek 5 motorcsónak, 20-25 kenu és két tutaj részvételével – ez utóbbiak készítéséhez pet-palackokat is felhasználtak. A vízi járművekben ülők 4 csapatot alkotnak, amelyekből egy-egy apátfalvi, makói, hódmezővásárhelyi-szegedi, egy pedig a PET Kupa veteránjaiból áll. A 10-12 fős társaságok dolga az, hogy a víz felszínén, illetve meg-megállva a partról is zsákokba gyűjtsék a szemetet a folyó hazai szakaszán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában