Helyi közélet

2023.05.20. 10:59

Martinra emlékeztek és a betegek ellátásához járultak hozzá – Fotók

Harmadik alkalommal túráztak az algyőiek Nagy Martinra emlékezve és egy jó célt szolgálva. Adományaikból ugyanis egészségügyi eszközöket vásárolnak a nehéz anyagi helyzetben élő betegeknek.

Kiss Anna

Szikrázó napsütésben tekertek az algyői betegekért, miközben Martinra emlékeztek. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Az orosházi születésű Nagy Martin bár mindig is egészséges életmódot élt, 19 éves korában egy súlyos betegség támadta meg a szervezetét, gyomorrákot diagnosztizáltak nála. Egészen 21 éves koráig küzdött a betegséggel, ekkor elvesztette a harcot a rákkal szemben. Rá emlékeztek szombaton 10 órától Algyőn, ahol kerékpártúrát szerveztek a szülei már harmadik alkalommal, ismét rengetegen csatlakoztak hozzájuk.

Lapunknak Nagy Zoltán édesapa, szervező elmondta, a 21 kilométeres túra célja az, hogy megemlékezzenek Martinról, valamint adományt gyűjtsenek az Algyői Egyesített Szociális Intézménynek. Elsősorban mozgatható profi betegágyat vásárolnak majd az összegből, valamint a fennmaradó pénzből egészségügyi eszközöket szereznek be. Hozzátette, az intézmény ezzel a helyi nehéz sorsú betegeknek segít majd. Jelezte, azok is segíteni tudnak a cél elérésében, akik nem vettek részt a túrán, ezt a Magyar Vöröskereszt szegedi szervezetének számlájára történő utalással tehetik meg úgy, hogy a közlemény rovatba beírják: NMZO.

Veres Katalin, az intézmény vezetője a túra előtt arról beszélt, hogy az ilyen rendezvények éltetik és viszik előrébb a települést. Kiemelte, csodálatos úgy emlékezni valakire, hogy azzal közben másokon is segíteni tudnak, éppen ezért nagy tisztelet jár azoknak, akik szombaton kerékpárra ültek és túráztak. Közölte, a jövőben szeretnék továbbfejleszteni szolgáltatásaikat, ehhez járul hozzá a szombati gyűjtés is.

A kezdeményezést Füzesy István alpolgármester is üdvözölte, aki a start előtt hangsúlyozta, a szülők emberi nagyságát mutatja a jótékonysági program, ami meghatározó Algyő életében. Hozzátette, a túra által olyan eszközökkel tud majd gyarapodni a község, amiket saját forrásból nem tudna megvásárolni az önkormányzati fenntartásban működő intézmény.

A túrázók közt voltak más településről érkezettek is, de főként algyőiek vettek részt a programon. Köztük Yana kutya is, aki gazdájával, Gyömbér Rudolffal, másfél éve kerékpározik együtt, már útlevele is van, így pünkösdkor Szabadkára kirándul majd a családdal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában