Az új eszközök beszerzése mellett festenek és felújítanak

2023.05.22. 14:40

Megújul az ásotthalmi könyvtár

Munkatársunktól

Június közepére teljesen megújul az Ásotthalmi Petőfi Sándor Könyvtári Információs és Közösségi Hely. Fotó: Török János

A könyvek bedobozolva a helyiség közepén, a bútorokat is oda tolták, míg zajlik a felújítás az Ásotthalmi Petőfi Sándor Könyvtári Információs és Közösségi Helyen. Mint Szalma Erika intézményvezető elmondta, 1974 augusztusában nyílt meg a könyvtár a Béke utcai épületben. Jövőre ünnepli ötvenedik születésnapját. A könyvtár tavaly nyert 4 millió forintot a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán, amiből a szakmai eszközeiket fejlesztik. Polcokat, állványokat, könyvszekrényeket cserélnek ki. 

A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár mellett az önkormányzat is segíti a munkálatokat. Papp Renáta polgármester elmondta, az önkormányzat és a Somogyi-könyvtár további közel 3 millió forinttal egészíti ki az állami támogatást. A Somogyi további kiegészítő berendezésekkel segíti az új, modern és barátságos könyvtári közösségi tér kialakítását. A szakmai eszközök fejlesztése mellett kifestenek, megújul a vizesblokk és a padló is.

– A célunk, hogy egy modern, barátságos környezetbe érkezzenek az olvasók. Hiszen a mai világban a könyvek kölcsönzése mellett a könyvtárak mint komplex információs szolgáltató terek működnek. A rezsiváláság térdre kényszerítette a téli nyitva tartást, így a könyvtár a művelődési házba költözött átmenetileg. Ez a helyzet végül nem hátrányt, hanem előnyt hozott, ott is nagyon jól működik a könyvtárszoba – magyarázta Papp Renáta polgármester. A felújítás ideje alatt sem maradnak könyvtári szolgáltatás nélkül az ásotthalmiak: a tízezer kötetes könyvtár tizedét költöztették át az úgynevezett letéti könyvtárba a művelődési házba.

A tervek szerint június közepén nyílik majd meg ünnepélyes keretek között a megújult könyvtár. Június elején a Somogyiból érkeznek majd szakemberek, akik segítenek visszapakolni a könyveket. Az intézmény már a nyárra készül, egynapos táborokra várják majd a gyerekeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában