Szegedi hírek

2023.05.26. 17:30

Művészeti gálán mutatkoztak be a Juhász Gyulás diákok – Fotók

Munkatársunktól

A Juhász Gyula iskola minden tagozata bemutatkozott a 3 órás gálán. Fotó: Gémes Sándor

2003 óta minden évben megszervezi a Tavaszi Művészeti Gálát az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napköziotthonos Óvodája. A szülők, tanárok előtt előadott produkciókkal a zeneművészeti, táncművészeti, képzőművészeti és idegen nyelvi dráma tagozatos diákok azt mutatják meg, mit tanultak a tanév során, az intézmény pedig bepillantást enged az itt folyó tevékenységbe.

Az idei gálát pénteken tartották a TIK-ben, amelyen összesen több mint 400 gyermek állt színpadra, több esetben tanáraikkal együtt. Az első részben a dráma és tánc, a másodikban pedig a zene kapott főszerepet. A kettő között a képzőművészek alkotásaiból berendezett kiállítást is megnyitották. A rendezvényen Gellén Klára, a SZTE oktatási rektorhelyettese méltatta a 92 éves intézmény kulturális és művészeti nevelési tevékenységét, Zs. Sejtes Györgyi intézményvezető pedig azt hangsúlyozta köszöntő beszédében, hogy diákjaik példát mutatnak kitartásból, szorgalomból és a művészet szeretetéből. Mint mondta, ezzel a gálával méltóképpen tudják ünnepelni a gyerekek tehetségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában