Helyi közélet

2023.05.30. 13:17

Négynapos mulatság volt Csengelén

Ilyen még nem volt Csengelén: négynapos falunapokat rendeztek, ami pénteken a családi nappal indult, majd a motoros találkozó, a lovasok randevúja és a kispályás focitorna követte hétfőig.

Delmagyar.hu

Fotó: Molnár Mihály. P.

Sikeres volt a rendezvénysorozat, sokan látogattak ki és érezték jól magukat a különböző programokon, például a vasárnap esti, éjszakai utcabálon. 

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, az eső egyik napot sem trollkodta szét

 – mondta Tóth Tibor polgármester. Azzal folytatta, hogy a motoros találkozón 365-től már nem számolták az újabb regisztrálókat, a főszervező, Tóth Tibor alpolgármester 450-500-ra becsülte a megjelent két- és több kerekűek – köztük különlegességekkel, ritkaságokkal és veteránokkal – és tulajdonosaik számát. A másnapi lovak és lovasok találkozóján 48 emléklapot osztottak ki a résztvevőknek, akik főként fogattal érkeztek. A csikós bemutató és a puszta ötös nagy tetszést aratott.

Nagyon elfáradtunk, de megérte!

 – összegzett a faluvezető.

A Csengele krónikája második kiadása pozitív fogadtatásban részesült, kizárólag gratulációt kapott az író-szerkesztő Molnár Mihály, akitől megtudtuk: eddig 50 könyvet osztottak ki – a lakosoknak ingyen jár –, ennyi készült el a 800-ból, de folyamatosan nyomják a többit. A kispályás focitornára 12 csapat nevezett, és ebből csak kettő volt helybeli – közölte a szervező, Kun-Szabó Tibor. Az első a majsai Belvárosi Döbbenet lett, őket követte a csólyosi Temes FC, a harmadik a szatymazi Zsákos Bilbaó lett.

 

Képalá: A csikós bemutató és a puszta ötös is nagy sikert aratott Csengelén. Fotó: Molnár Mihály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában