Helyi közélet

2023.05.15. 18:10

Óvoda költözik a bölcsőde régi épületébe

A konténerépületekben működő óvodai csoportok kapnak helyet a Bóbita Bölcsőde régi épületében, de szóba került már az is, hogy az óvoda konyháját is átköltöztetik. Júniusban költözik a bölcsőde az új épületébe.

Kiss Anna

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A tervek szerint júniusban teljesen átköltözik az algyői Bóbita Bölcsőde az új, 60 férőhelyes, mintegy 900 millió forintból kialakított épületébe, amelyet a közelmúltban adtak át. Éppen ezért arról érdeklődtünk Molnár Áron polgármesternél, hogy mi az elképzelésük a bölcsőde régi épületével. Kérdésünkre elmondta, nem marad gyermekzsivaj nélkül az épület, ugyanis a tervük az, hogy óvodai csoportok költöznek oda.

– Évek óta több óvodai csoport is konténerben működik, hiszen az óvoda épületét már nem tudtuk másként bővíteni. A tervünk az, hogy ha teljesen átköltözött a bölcsőde az új épületbe, akkor a régibe azok az óvodai csoportok költöznek, amelyek a konténerépületben vannak jelenleg. Persze mindegyik csoport nem tud átköltözni, hiszen a bölcsődei csoportszobák kisebbek, mint az óvodaiak, éppen ezért áttekintjük, hogy melyek azok a kisebb létszámú csoportok, amelyek be tudnak költözni a bölcsődébe – avatott be.

A településvezető közölte, szóba került már az is, hogy az óvodának a konyháját is a bölcsődbe költöztetik, hiszen az modernebb, mint az óvodáé. A konténerek további hasznosításáról azt mondta, elképzeléseik már vannak, de konkrétumot még nem tudott. Például felmerült már az is, hogy a szabadstrandon, a Tisza-partján hasznosítják a konténereket, hiszen ott nem lehet állandó épületet hagyni.

A beszélgetés során kitértünk arra a mondatára is, ami a bölcsőde új épületének átadóján hangzott el, miszerint tervben van egy új óvoda építése a bölcsőde melletti területen. Kiemelte, egy nevelési-oktatás sarkot szeretnének létrehozni a Tiszavirág utcán, ehhez már csak az óvoda hiányzik. Mindenképp pályázati forrás segítségével szeretnének építkezni, ehhez folyamatosan figyelik a kiírásokat.

Címkék#Algyő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában