Egészség

2023.05.21. 11:30

Szívük egészségéért tettek – Fotók

Munkatársunktól

Hatalmas érdeklődés övezte az ingyenes szűrőnapot. Fotó: Gémes Sándor

Ingyenes kardiológiai szűrőnapot tartott vasárnap a Petri Gábor Klinikai Tömb magas földszintjén az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikája és a SzívSN Országos Betegegyesület. A rendezvény célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése volt, valamint az, hogy felhívják a figyelmet a kardiovaszkuláris megbetegedések időben történő felfedezésére és a prevencióra. Éppen ezért térítésmentes szív- és érrendszeri szűrővizsgálatra várták az érdeklődőket, akik vércukor-, koleszterin-, testsúly-, haskörfogatmérés, vérnyomás, véroxigénszint és EKG ritmus ellenőrzésen vehettek részt.

Az szűrőnapon Horváth Zsuzsanna, a Belgyógyászati Klinika ápolási vezetője lapunknak elmondta, az eredményeket helyben összesítik és amennyiben szükséges volt, két kardiológus szakorvos is a betegek rendelkezésére állt. Kiemelte, egy országos rendezvénysorozathoz csatlakozva szervezték meg a szűrőnapot, melyre nemcsak a betegeket várták, hanem azokat a családtagokat, érdeklődőket is, akik szerettek volna a szívük egészségéért tenni.

Közölte, a szívbetegségek megelőzése sajnos nem egyszerű, de a szűrővizsgálatok nagyon fontosak, hiszen azok által tud időben kiderülni a probléma, a páciensek pedig így tudnak megfelelő kezelésben részesülni. Jelezte, a gyógyulás sajnos nem minden esetben történik meg, viszont a szűrések által az egészségromlás mindenképp elkerülhető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában