Ásotthalmi diák nyerte meg az erdészeti szakmunkástanulók gyakorlati versenyét

2023.05.06. 12:00

Tamás az ország legjobbja

Munkatársunktól

Az ország legjobb erdőművelő, fakitermelő szakmunkástanulója az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskola diákja, a bordányi Vigh Tamás. Fotó: Karnok Csaba

Vigh Tamás, az ásotthalmi Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja nyerte meg az erdőművelő, fakitermelő Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjének gyakorlati megmérettetését. Az erdőművelő-fakitermelő szakmát tanulók Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét a közelmúltban rendezték meg. 

Fotó: Karnok Csaba

Mint megírtuk, a verseny házigazdája immár 16. alkalommal idén is az ásotthalmi erdészeti iskola volt. A versenyen 15 tanuló vett részt a megmérettetésnek otthont adó iskolából, valamint Szőcsénypusztáról, a Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző iskola és Kollégiumból. A diákok két napon át mérték össze tudásukat. A gyakorlati feladatok között szerepelt például a fadöntés, -tisztítás, -jelölés és a lánckímélő darabolás is.

A versenyen izgult, de a gyakorlati megmérettetésen a legjobb eredményt érte el. Tamás számára az egyik legnehezebb feladat a lánckímélő vágás volt, ami a gyakorláson nem ment jól, de a versenyen remekül sikerült. Az első hellyel a szakmunkás-bizonyítványt is megszerezte, így iskolába se kell már járnia, csak a végzéshez szükséges jogosítványt kell még megszereznie. A bordányi fiatalember azt tervezi, hogy marad érettségizni és elvégzi a technikumot.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában