Helyi közélet

2023.06.04. 17:54

A legszebb konyhakertet keresik Csongrádon

Munkatársunktól

Csatlakozott a Magyar örökség díjas országos programhoz Csongrád város önkormányzata, így meghirdették a legszebb konyhakertek programot. 

Az önkormányzat honlapjának tájékoztatója szerint várják minden konyhakerttel rendelkező kertművelő magánszemély és közösség jelentkezését is. 

Nevezni összesen hét kategóriában lehet. Külön bírálják el a balkonokon, erkélyeken kialakított konyhakerteket, saját kategóriát kaptak a mini-, azaz 10 és 50 négyzetméter közötti kertek. A normál kategóriában az 50 négyzetméter feletti kerteket várják. A zártkert kategóriában külön lehet pályázni a zöldséges, a gyümölcsös és a vegyes kertekkel. A közösségi kategóriában z óvodák, iskolák, csoportok és más szervezet által művelt kertek jelentését várják.

A jelentkezési határidő július 15-e. A jelentkezési lapot elkérni és leadni a csongrádi polgármesteri hivatalban lehet. További információ a [email protected] emailcímen kérhető.

A kiírásból kiderült, hogy a nevezett kerteket két alkalommal is megnézik, előzetes időpont-egyeztetés után. Az eredményhirdetésre viszont várni kell, az csak október 10-én lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában