Szegedi hírek

2023.06.06. 19:32

A mai vállalatvezetők sokat tanulhatnak a Dreher családtól

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Iglódi Csaba volt a vendége kedden a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vezetői Klubjának, aki most megjelent könyvéről, a Dreher-szimfóniáról beszélt a jelenlévőknek. Az egykori újságíró, aki előbb az ügynökségi munkára, márkaépítésre, majd a személyi tanácsadásra tért át, a mai napi üzleti felsővezetők munkáját segíti. Az általa vezetett klubnak például csak olyan cégek első számú vezetői a tagjai, amelyek több mint egymilliárd forintos forgalmat bonyolítanak évente. Sikeres üzletember tehát, akinek több évtizedes álma vált valóra azzal, hogy regényíróként is debütálhatott. 

Mint mesélte, amikor korábban egyszer Békési Gábor, a Dreher vezérigazgatója meghívására gyárlátogatáson vett részt, az ott hallott családtörténet alapján biztos volt benne, hogy ez regényt érdemel. Ez a dinasztia ugyanis az 1800-as évektől kezdődően mindent túlélt a napoleoni háborúktól a két világháborúig. A Dreher-szimfónia 1796-tól 1948-ig, vagyis az államosításig követi nyomon a család életét. Bemutatja, hogy a hozományból létrehozott kis sörfőzdéből hogyan lett nemzetközi cég. 

– Bár a műfaja családregény, legalább ennyire üzleti regény is. De van benne női szál és egy kis kultúrtörténeti utazás is – foglalta össze az író, aki szerint a könyv több dolgot is tanít. Egyrészt hogy legyen álmod, és hogy ami rajtad múlik, az ne rajtad múljon. De tanulsága az is, hogy van, amit el kell tudni engedni a múltból és van, amit tovább kell vinni és persze az is, hogy a vállalatirányítás mindig csapatmunka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában