Szegedi hírek

2023.06.09. 13:09

Ahol labda van, ott gyerekek is lesznek – Galéria

Közös bemutatónapot tartott a gyerekeknek a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, sőt még a vöröskereszt is. A programot eredetileg a Dugonics térre tervezték, a rossz idő miatt végül a Somogyi Könyvtárban és a könyvtár épülete előtt tartották.

Suki Zoltán

A kutyás bemutatónak volt a legnagyobb sikere. Fotó: Karnok Csaba

Az ártatlan irodalombarát könyvárba járó szerzet valószínűleg annyira nem lepődött még meg, mint pénteken a Somogyi Könyvtárban. Az épület előtt ugyanis rendőrautó, mentő, és még egy tűzoltókocsi is parkolt, de ha ez nem lett volna elég, a könyvtár egyik olvasótermében egy németjuhász kutya keresett kábítószert, meg fogott el rossz embereket játszó rendőröket. Az egész persze csak játék volt, akik naponta vigyáznak a biztonságunkra, vagy éppen megmentenek, ha bajba kerülünk, közösen mutatták meg a gyerekeknek, hogy hogy is telik a napi munkájuk. A rendezvény neve Kéklámpás juniális volt, és eredetileg a Dugonics téren tartották volna pénteken délelőtt, de az esős idő miatt végül bevitték a rendezvény a Somogyi Könyvtárba, ahol egyébként rengeteg gyerek volt kíváncsi a bemutatókra és az ismeretterjesztő előadásokra. Beszéltünk több rendőrrel, a Hangai Józseffel a Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezet szóvivőjével, Molnár Krisztinával a katasztrófavédelem szóvivőjével és Dr. Mózesné Toronykőy Mártával, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetőjével is és mindannyian azt mondták, hogy azért fontos a rendezvény, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a veszélyekre, és, hogy így senkinek se essen baja a szünidőben. 

Vad Róbert a Balesetmegelőzési Bizottság titkára az autósokhoz szólt. Azt mondta, hogy ahol felbukkan egy pöttyös labda, ott pár másodperc múlva előkerül több gyerek is, így aztán már csak a a labdát látva is lassítani kell, vagy megállni, hogy elkerüljék a baleseteket.

Molnár Krisztina pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a titokban dohányzás is nagyon veszélyes lehet, és nem csak azért mert egészségtelen. Egy eldobott, rosszul elnyomott cigarettacsikk miatt akár házak is leéghetnek. Sasvári Krisztina és vöröskeresztes munkatársai pedig az elsősegélynyújtással ismertették meg a gyerekeket, hogy ne féljenek segíteni, ha bajba jutott embert látnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában