delmagyar.hu podcast

2023.06.07. 14:40

Délmagyar podcast: Itt a Gyógyír, az életmentőket kérdezzük szerdánként

Főként az időjárásváltozás okozta panaszok miatt riasztották vármegyénk mentőit az elmúlt egy hét során. Mindezt Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa mondta el a Délmagyarország legújabb podcastjának első részében. Elindult a Gyógyír.

Kiss Anna

Minden szerdán Hangai Józsefet kérdezzük az elmúlt egy hét történéseiről. Fotó: Gémes Sándor

Hosszabb kihagyás után június hetedikével újraindult lapunkban a Gyógyír, azonban azon némi "ráncfelvarrást" végeztünk. Mostantól az egyik podcast-sorozatunk viseli ezt a nevet, és minden szerdán arról számolunk be olvasóinknak, hallgatóinknak Hangai József közreműködésével, hogy miként telt az elmúlt egy hét a vármegye életmentői számára. 

Az első Gyógyír podcastban Hangai József beszámolt arról is, hogy az elmúlt egy hét során az időjárásváltozás, a frontok okozta megbetegedések voltak jellemzőek. Elsősorban vérnyomás, szív-érrendszeri panaszokkal küzdő betegekhez kaptak riasztást.

A szegedi halálos baleset mellett az 55-ös főúton történt súlyos balesetről is részletesen beszámolt a mentőtiszt. Érdemes meghallgatni, hiszen elmondta azt is, hogy miért vettek részt a Mórahalom térségében történt baleset ellátásában a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkatársai, valamint miért volt szükség a szentesi mentőhelikopterre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában