Szegedi hírek

2023.06.01. 19:30

Ellepték a kollégiumot a középiskolás diákok

Hajat vágatni, táncolni és beszélgetni tanulni is lehetett a Kö7 csütörtöki napján. A középiskolásoknak szóló programsorozat legszínesebb napján jártunk, ahol csak az unatkozott, akinek direkt ez volt a terve.

Timár Kriszta

Fotó: Török János

A középiskolásokról szól ez a hét: immár 8. alkalommal rendezték meg a Kö7, azaz a Középiskolások Hetét Szegeden. Kispál-Podrácz Gyöngyi szervező lapunknak elmondta, az ötnapos programsorozat során nagyjából félezer fiatalt tudnak bevonni a különböző tematikájú rendezvényekbe. A cél az, hogy a különböző iskolákba járó diákok találkozhassanak egymással, illetve bemutatkozási lehetőséget kapjanak.

Fotó: Török János

A keddi megnyitó után szerdán a koncerteké volt a főszerep: a diákzenekarok az IH Rendezvényközpontban léphettek fel. Csütörtökön pedig megtartották a legszínesebb programkavalkádot, a kollégiumi napot. A Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézményében olyan szervezetek kaptak bemutatkozási lehetőséget, akik célcsoportjában a fiatalok állnak. Az American Corner Szeged például angol nyelvű beszélgetős klubra várta az érdeklődőket, akiknek az amerikai ösztöndíjlehetőségekről is adtak tájékoztatást. A Somogyi könyvtár olvasásnépszerűsítő kérdőívvel készült, a kitöltőknek ajándék könyvet, mellé pedig teát és süteményt adtak. A Nemzetiségek Háza képviselői megtáncoltatták a fiatalokat, A Partiszkon Társadalomkutató Közhasznú Egyesületnél társasjátékozni lehetett és kitelepült a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat is.

Fotó: Török János

Mi azért vagyunk itt, hogy a Covid után segítsünk a fiataloknak személyesen visszakapcsolódni egymáshoz

 – mutatta be a Velem Lehet Beszélgetni programot Győri-Dani Dóra.  

Megtanulhatják, hogyan szólítsák meg egymást, vagy éppen hogyan lépjenek ki egy számukra kellemetlen beszélgetésből

 – magyarázta a játékos kommunikációs gyakorlatok lényegét.

A legnépszerűbb stand természetesen idén is a Móravárosi iskolásoké volt, ahol a fodrász tanulók a fiúknak hajat vágtak, a lányoknak fontak, göndörítettek. A szaktanári felügyelet mellett zajló ingyenes frizuraalakítás folyamatosan teltházzal dübörgött.

A Kö7 pénteki napján kiderül, ki Szeged legmenőbb tanára. A címért lapzártánkkor is még nagyon szoros harc folyt, szavazni éjfélig lehetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában