Makó

2023.06.02. 19:25

Makón flash mobbal emlékeztek – Fotók

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

A fájdalmas és gyalázatos trianoni békediktátum emléknapján a veszteségre kell gondolnunk, amely 64 vármegyénkből 53-at megcsonkított, emberi sorsokat szakított szét

 – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester a nemzeti összetartozás napi makói rendezvényen. A Csanád vezér téri székelykapu és az ’56-os kopjafa mellett Csikota József karnagy és Tiszlavicz László professzor elképzeléseit megvalósítva villámcsődületet tartottak. Szarka Tamás Kézfogás című dalára mintegy 200 makói, Makó környéki fiatal formázta meg a béke jelét az ég felé tartott sárga és fehér papírlapokkal. 

A muzsikát a Magán Zeneiskola, a Makói Általános Iskola, a WOX együttes adta elő, az énekszó a Dr. Mihálka György vegyeskar, a Szignum-iskola kórusa, a Nefelejcs népdalkör és Kiss-Csillag Anna népdalénekes jóvoltából csendült fel. Közben a Forgatós együttes tagjai táncoltak. A polgármester nemcsak beszédet mondott, de a zenészek közé ülve gitározott és énekelt is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában