Helyi közélet

2023.06.03. 10:42

Három az egyben ünnepség Zákányszéken – Galéria

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Zákányszék központjában, a Lengyel téren egyszerre adták át péntek délelőtt a település új játszóterét és ünnepelték meg a gyereknapot, valamint a nemzeti összetartozás napját. A 20 millióból elkészült játszóteret Matuszka Antal polgármester és Mihálffy Béla országgyűlési képviselő adták át.

A Lengyel téri parkban és a záportó melletti területen épült egy-egy játszótér. A település központjában két rugós játék, homokozó, libikóka, kétüléses hinta, rajztábla, babaház és egy hatalmas játszóvár kapott helyet, a záportározó melletti területre kétüléses hintát, rugós kacsát és egy kalózhajót telepítettek.

Örülök ha a Homokhátság szépen fejlődő településeire hívnak átadni valamit. Külön öröm, ha fiatalokat, gyerekeket érintő beruházásról van szó. Vigyázzatok rá, óvjátok és védjétek! Ez a befektetés a jövőnek szól és a jövőbe fektetett minden fillér jó befektetés

 – mondta Mihálffy.

Janes Zoltán plébános arról beszélt, hogy lehet láthatóvá tenni a Jóistent. – Ebben a szentírás segít. Azt írja, ahol szeretet és egyetértés van, ott a Jóisten. Most ezért imádkozunk veletek és értetek – mondta a plébános és arra kérte a gyerekeket, legyenek jók a nyári szünetben. Miután Isten áldását kérte a játszótérre, birtokba vették a gyerekek.

Mivel gyereknap is volt a péntek Zákányszéken, az iskolában nem volt tanítás. A szülői munkaközösség szorgalmas és lelkes tagjai több mint 400 palacsintával készültek, lekváris és nutellás ízesítéssel, amiből az újságírót is megkínálták, akinek pont a lekváros és nutellás palacsinta a kedvence.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában