Szegedi hírek

2023.06.01. 10:29

Összefogtak, hogy erdei vándortáborba mehessenek

Szorgalmas, példaértékű munkát végző diákok utazhatnak nyáron a Mecsekbe. A Fekete István Általános Iskola fiataljainak táborozásához a Csillogó Szemekért Alapítvány mellett civilként Mihálffy Béla, Nagy Attila és Nógrádi Tibor is hozzájárult.

Kiss Anna

Adományt vittek azért, hogy a szorgalmas fiatalok élményekkel gazdagodhassanak. Fotó: Kerekes Balázs

Egész tanévben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a Fekete István Általános Iskolának azon diákjai, akik hamarosan erdei vándortáborba utazhatnak. Annak érdekében, hogy élményekkel gazdagodhassanak a hátrányos helyzetű fiatalok, összefogásra volt szükség. A Csillogó Szemekért Alapítvány kezdeményezése mellé állt Mihálffy Béla országgyűlési képviselő, Nagy Attila, Üllés polgármestere és Nógrádi Tibor, a körzet korábbi önkormányzati képviselője, a Magyar Labdarúgó Szövetség vármegyei igazgatója.

Nógrádi Tibor lapunknak azt mondta, Mihálffy Bélával és Nagy Attilával úgy érezték, hogy civilként felelősségük segíteni az intézmény diákjainak. Kiemelte, a hátrányos helyzetű fiatalok nagyon eredményes munkát végeztek egész évben, tehát kiérdemelték azt, hogy elutazhassanak a táborba. Megjegyezte, az iskola közösségében sok olyan érték van, amit fel kell karolni, ha arra lehetőség van, most pedig volt, így a napokban átadták az adományt.

A napokban átadták az adományt. Fotó: Kerekes Balázs

Az utazás és a segítségnyújtás kapcsán megkerestük Sáriné Vetró Zsuzsanna intézményvezetőt is, aki közölte, intézményük most először vesz részt az országos Erdei Vándortábor programban, azonban még a tanév elején dönteniük kellett arról, hogy mely diákok utazhatnak el július 10. és 17. között a Mecsekbe.

Éppen ezért az intézmény névadójához, Fekete Istvánhoz hűen Tüskevár címmel projektet indítottak az intézményben. Ennek lényege az, hogy díjazzák azokat a fiatalokat, akik a tanórákon építő jellegű magatartással, szorgalommal és hozzászólásokkal vesznek részt. Ezért cserébe érmeket kapnak az órák végén, havonta nyertest hirdetnek évfolyamonként, a tanév végén pedig jutalomban részesül a négy legtöbb érmet gyűjtő tanuló. Hozzátette, ez a jutalom lesz az utazás, amelynek részvételi költségeiről Nógrádi Tiborék gondoskodtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában