Szegedi hírek

2023.06.02. 13:14

Ujhelyi István nem indul az EP választásokon

S. Z.

Ujhelyi István

Fotó: Havran Zoltán

Hosszas mérlegelés és egyeztetés után azt a döntést hoztam, hogy tíz év európai parlamenti szolgálat után jövőre befejezem brüsszeli pályafutásom – írta közösségi oldalán Ujhelyi István. Az EP-képviselő emlékeztetett, hogy nemrég is fájdalmas döntést hozott, amikor hosszú belső harcok és az MSZP befolyásos emberei által elfojtott reformtervek után kénytelen volt kilépni a szocialista pártból. 

Az uniós választásokig még egy év van hátra, erről az időszakról azt írta, hogy brüsszeli feladatait és kötelezettségeit addig ellátja. Ujhelyi egyébként az ellenzéki oldal „eredményes harcosának” tekinti magát, amit szerinte az igazol, hogy több díjat is nyert az unióban, és több mint húszezer ember iratkozott fel a közösségi oldalára. Ujhelyi 1994 és 2002 között önkormányzati képviselő volt Szegeden. Utána országgyűlési képviselő volt 2010–2014-ig, amikor elnyerte az uniós mandátumot.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában