Arra voltunk kíváncsiak, mi a 24 órás nővérszolgálat feladata a nyugdíjas lakóparkban

2023.09.18. 22:00

Nem válaszol a HMSZ vezérigazgatója

Kovács Erika

Nyugdíjas lakópark.

Fotó: Kovács Erika

Nem válaszol a kérdéseinkre, két levelünket is figyelmen kívül hagyta a HMSZ Zrt. nemrégiben kinevezett új vezérigazgatója, Katona Antal. A nyugdíjas lakóparkban történt halálesettel kapcsolatban kerestük, szerettük volna megtudni, mi a 24 órás nővérszolgálat feladata.

Mint ismeretes, szeptember elején meghalt a nyugdíjas lakóparkban egy 94 éves férfi. Három nappal a halála után találtak rá, de nem a lakópark dolgozói, hanem az ebédet kiszállító futár. Ő szólt a lakópark munkatársainak, hogy a pénteken kivitt ebéd hétfőn még ugyanott volt az ajtóban.

Első alkalommal, amikor a haláleset kapcsán levélben fordultunk Katona Antalhoz, előbb udvariasan elnézést kért, mert nem tudott azonnal reagálni, majd még aznap késő délután megérkezett a válasza, amit cikkünkben közöltünk. A második levelünkben rákérdeztünk arra, hogy mi a 24 órás nővérszolgálat feladata. 

Az nem a munkakörük része, hogy a nem beteg, de a koruknál fogva értelemszerűen veszélyeztetett lakókra is ránézzenek? Vagy csak akkor mennek, ha valaki hívja őket, mert rosszul van? Hány nővért foglalkoztatnak összesen, illetve egy-egy műszakon belül?

 – kérdeztük szeptember 6-án, de nem kaptunk semmilyen választ. Újabb levelet küldtünk szeptember 13-án, de a vezérigazgató arra sem reagált. Kíváncsiak vagyunk, miért nem válaszolt, nem ért rá, vagy megtiltották neki?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában