Szegedi hírek

2023.09.23. 10:00

A napfény városában is lesz OGEX!

A keleti országrész után délre vezet az OGEX útja.

Delmagyar.hu

A keleti országrész után délre vezet az OGEX útja. Archív fotó: DM

Már rengeteg vármegyeszékhelyen járt az Országos Gaming Expo, azaz OGEX, azonban az ország legnagyobb gaming és e-sport roadshow-ja most beveszi a déli vármegyéket! A következő állomás ugyanis nem lesz más, mint Szeged, ahová szeptember 25-én települ ki az OGEX.

Szeged területén már időszámításunk előtt 6000-ben is laktak, azonban a várost a rómaiak alapították, amely a Római Birodalom alatt még a Partiscum nevet viselte. A magyar nép a Honfoglalás után a 10. században telepedett le Szegeden, a mai vármegyeszékhely pedig már 1183-ban jelentős volt, feljegyzések szerint itt volt az ország sószállítási központja.

Fotó: ANTAL ZSANI

Bár a történelem nem volt túl kegyes Szegedhez, az egyik legmeghatározóbb esemény az 1879-es árvíz volt, amelynek során az épületek nagy része elpusztult, a ma látható Szeged pedig ezután a katasztrófa után épült meg, ebből adódnak a modernebb épületek és városkép, ugyanis Csongrád-Csanád vármegyeszékhelye sugárutakkal és gyűrűkkel tarkított.

Fotó: ANTAL ZSANI

Napjainkban Szeged gazdasági, kulturális és tudományos központ, a Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legnívósabb egyeteme. Emellett gazdaságilag is fontos, hiszen a Pick húsüzem és a szegedi fűszerpaprika az ország, sőt, a régió egyik híres mezőgazdasági terméke. Szegeden kívül a vármegyében még kiemelt jelentőségű Makó és a makói hagyma, és fűszerpaprika.

Szeptember vége felé tehát Szegeden is részt vehettek az Országos Gaming Expo eseményein, ahol videójátékos kompetenciaméréssel, társasjátékokkal és Rocket League versennyel várunk benneteket – a belépés pedig teljesen ingyenes!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában