Hódmezővásárhely

2023.09.27. 15:34

Tizennyolc családot költöztetnek ki a Szabadság téren

Kovács Erika

A Szabadság téren hat önkormányzati tulajdonú lépcsőházban fővezeték csere lesz. Fotó: Kovács Erika

Márki-Zay Péter polgármester élő videóban jelentkezett be a napokban a Szabadság térről. Bejelentette, hogy a következő hónapokban összesen 18 családot költöztetnek ki a téren található önkormányzati lakásokból átlagosan 2-3 hétre, mert a lépcsőházakban kicserélik az úgynevezett függőleges strangot.

Ezekben a háromszintes, kétemeletes házakban hamarosan kezdődik a strang-csere, a víz- és szennyvíz le- és felszálló fővezetékek kiváltása, a régiek helyett újakat építtetünk be. Ezek miatt az elöregedett strangok miatt az utóbbi időkben nagyon sok fürdőszoba beázott. Ezeket a vezetékeket újítjuk meg a következő időszakban 

– mondta Márki-Zay Péter.

Fotó: Kovács Erika

A felújítások összesen hat lépcsőházat érintenek, mindenhol egy-egy strangot kell kicserélni. Lépcsőházanként három, vagyis összesen 18 családot érint a kivitelezés.

Egyszerre három lakásból költöztetjük ki a bérlőket, körülbelül 2-3 hetes időszakra, azért, hogy a munkálatokat elvégeztethessük a beszerzésen már kiválasztott vállalkozóval. Így ütemezve a jövő év május 31-éig kicseréljük mind a 6 fővezetéket, és megszűnnek a beázások is 

– mondta Márki-Zay.

Hogy hová költöztetik ki a munkálatok idejére a családokat, erről nem esett szó a videóban és arról sem, hogy mit szólnak ehhez az érintettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában