Helyi közélet

2023.10.04. 19:00

Adományból vásárolt sebészeti eszközöket a makói kórház

Ötödik alkalommal rendezték meg idén a Polgári Bált, amelynek bevételével minden évben egy térségi szervezetet támogatnak a szervezők. Ezúttal 6 millió forint gyűlt össze, amelyet a kórház sebészeti osztályának ajánlottak fel.

Nagy Szabolcs

A makói kórház kapta az idei Polgári Bál bevételét.

Fotó: Nagy Szabolcs

Május 20-án tartották meg Lázár János építési és közlekedési miniszter, a térség országgyűlési képviselője fővédnöksége mellett az V. Makói Polgári Bált. Az est bevételéből minden alkalommal egy alapítványt vagy intézményt támogatnak a szervezők.

A szórakozás és a kikapcsolódás mellett egy fontos üzenetet is szeretnénk közvetíteni, igyekszünk mindig egy jó ügy mellett kiállni. Így volt ez korábban is, amikor a makói mentőszolgálatot támogattuk, vagy oktatási intézmények alapítványait. A szervezőbizottság döntése alapján idén a bál bevételéből a makói kórházat támogattuk 

– mondta el lapunknak Czirbus Gábor főszervező.

Azt, hogy pontosan milyen eszközökre lenne a legnagyobb szükség és melyik osztályon, a kórház vezetése döntötte el. A választásuk a sebészetre esett, tudtuk meg a főigazgatótól.

Olyan területről van szó, amelyik rendkívül nagy eszközigénnyel rendelkezik, és ezek megújítására folyamatosan szükség van ahhoz, hogy professzionálisan, a betegbiztonságot maximálisan szem előtt tartva tudják végezni a munkájukat az osztály orvosai. A felajánlásból vásárolt eszközök óriási előrelépést jelentenek, köszönöm a kollégáim és a betegek nevében is

 – hangsúlyozta Kallai Árpád.

A 6 millió forintból például olyan eszközöket sikerült beszerezni, amelyek az úgynevezett laparoszkópiás műtétekhez szükségesek. Ezzel az eljárással elkerülhető, hogy a beavatkozáskor nagy vágást kelljen ejteni az orvosoknak, így a gyógyulási idő is jelentősen csökkenthető, 4-6 hétről akár 7-10 napra.

6 millió forintból értékű új eszköz érkezett.
Fotó: Nagy Szabolcs

A felajánlás kedvezményezettjének eldöntésekor a Polgári Bál szervezői azt is figyelembe veszik, hogy a támogatás az egész térség lakosainak hasznára legyen, hiszen a rendezvény résztvevői között is sok olyan van, aki a környező településekről érkezik.

Nagy Jenő, a makói kórház igazgatója ezzel kapcsolatosan lapunknak elmondta, a Makói Járás települései mellett még Ferencszállás és Klárafalva is az ellátási területükhöz tartozik. Bár az ellátandó lakosság csökken, de jelenleg is 40 ezer fő felett van azoknak a lakosoknak a száma, akik hozzájuk fordulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában