Helyi közélet

2024.06.26. 12:30

Buzás Péter Makó díszpolgára lesz - Galéria

Szabó Imre

A szerdai ülés nagyjából 2 órát vett igénybe. Fotó: Szabó Imre

Buzás Péter, a város egykori polgármestere lesz idén Makó díszpolgára, elismerve ezzel egész életművét, amellyel hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez – így döntött szerdai ülésének végén a makói képviselő-testület. A díjátadó az augusztus 20-ai helyi ünnepségen lesz.

A tanácskozáson ezen kívül szó volt arról, hogy 40 százalékos a makói ipari parkban épülő kínai csomagolóüzem készültségi szintje. Farkas Éva Erzsébet polgármester napirend előtt elmondta, kedden tett látogatást a Benepack Hungary Kft. üdítőital-dobozgyáránál, amely a beruházó és a kivitelező szerint is jó ütemben épül – év végére szeretnék átadni.

– Jelenleg 130-150 ember dolgozik a munkaterületen – adott tájékoztatást.

Azt is elmondta, ezzel párhuzamosan megkezdődött az elsősorban ehhez szükséges áram-, a gáz-, az ivóvíz-szolgáltatás, illetve a szennyvíz-elvezetés kapacitásbővítését célzó fejlesztés is.

Az ülésen az is kiderült, hol tart a nyaranként bűzforrásként számon tartott Nagyér csatorna problémájának megoldása. Elhangzott, hogy a leburkolandó belterületi szakaszok kivitelezési tervdokumentációi május 31-ével elkészültek. Megvan a műszaki megoldás a már zárt szakaszok tisztítására, és a megmaradó nyílt szakaszok mederrendezésére is. A tervek emellett a záportározóra és a szivattyúzás lehetőségére is kitérnek. 

A polgármester a témában keringő szóbeszédeket cáfolva ismét elmondta: az újvárosi kis posta tovább működhet. 

– Június elsejével életbe lépett az a megállapodás, amely szerint a korábbi, határozott idejű szerződés határozatlan idejűvé válik és az önkormányzat a korábbi feltételeknek megfelelő módon üzemelteti a postahivatalt – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában