Szegedi hírek

2024.06.24. 07:00

Elkezdik felújítani a Rókusi körút II. szakaszát

Hétfőn kezdik el felújítani a Rókusi körutat a Vértói út és a Csongrádi sugárút között. A tömegközlekedés lassabb lesz, és érdemes az autósoknak a szokásosnál is körültekintőbben vezetni. Az útfelújítás várhatóan kilencven napig tart. Az előzetes felmérések szerint a Rókusi körútnak ezen a szakaszán az előzőnél komolyabb beavatkozásra, a 12 centiméteres aszfaltréteg cseréjére van szükség az útalap minősége miatt.

Suki Zoltán

Fotó: Gémes Sándor

Tavaly ősszel újíttatta fel az önkormányzat saját forrásból 200 millió forint értékben a nagyforgalmú Rókusi körút elhasználódott aszfaltját a Tesco előtti lámpás csomóponttól a Vértói útig. Az önkormányzat most azt közölte, hogy a folytatásban a tanév vége után a Rókusi körút Vértói út és Csongrádi sugárút közötti szakaszának a felújítása következik.

Fotó: Gémes Sándor

Összesen 351 méter hosszon a 2x2 forgalmi sáv, valamint a kanyarodósávok és a buszöblök újulnak meg. Elkészül 7120 négyzetméternyi út- és 314,5 négyzetméter aszfaltjárda-burkolatrekonstrukció és aszfaltszőnyeg. Ehhez kapcsolódóan a szükséges közműakna-fedlapokat szintbe helyezi a kivitelező.

A munka hétfőn kezdődik, az anyagokat és a gépeket viszik oda akkor. A munkálatok alatt végig sebességkorlátozásra kell számítani, a tömegközlekedés lassabban, de a megszokott útvonalán viszi az utasokat. A Rókusi körút Vértói úti csomópontjában és a Margaréta utcai kereszteződésben rövid idejű forgalomkorlátozásra lehet számítani.

Az előzetes felmérések szerint a Rókusi körútnak ezen a szakaszán az előzőnél komolyabb beavatkozásra, a 12 centiméteres aszfaltréteg cseréjére van szükség az útalap minősége miatt. Ezért először a kivitelező a szegélyek bontásával és megépítésével kezd, helyi forgalomkorlátozások mellett a külső sávon.

A szegélycsere után felmarják a régi burkolatot, javítják az útalapot, majd 7+5 centis aszfaltréteg készül el a külső, illetve a belső sávon. Emiatt egy-egy sávra szűkül a forgalom. A közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező a Colas Út Építőipari Zrt. lett, az útfelújítást 197 millió forint értékben végzik el. A szerződés szerint 90 nap áll rendelkezésére, hogy az útrekonstrukcióval elkészüljenek, azaz előreláthatólag szeptember végén zárul a felújítás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában