Helyi közélet

2024.06.14. 09:00

Hamarosan kiderül, ki lett az év tesitanára

Tábori Szilvia

A megyei legjobbakra június 10-ig lehetett szavazni az országos döntőben. Fotó: Magyar Diáksport Szövetség fb-oldala. 

Kihirdetik hamarosan a K&H mozdulj! az év tesitanára szavazás három országos nyertesét. Az eredményt a Magyar Diáksport Szövetség június 17-én, 18-án és 19-én, hétfőtől szerdáig teszi közzé közösségi oldalán. Ám addig is, sorra átadták a díjakat a megyei legjobbaknak.

Csongrád-Csanád vármegyében az év fiatal tesitanára kategóriában Balogh Nóra, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusa lett a legjobb, akinek fontos megerősítést jelent az elismerés. Lapunknak azt mondta, a tornacsarnok magányában előfordul, hogy kételkedik az ember abban, mindent jól csinál-e, de az ilyen pillanatok megerősítik abban, hogy igen. 

A 200 fő alatti iskolák között Fekete István, a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda, Iskola és Szakiskola oktatója vehette át az elismerést és versenyzett a legjobbak között a június 10-én zárult országos szavazáson. István szerint tanulásban akadályozott, autizmussal, vagy pszichés fejlődési zavarral élők esetében a felszín alatt gyakran valódi kincs rejtőzik. Ez a plusz faktor a mozgás révén márpedig utat tör magának, hiszen a sport jótékonyan hat az idegrendszerre, így szabályozottan, külső irányítással az élvezetes feladatokkal kihozzák magukból a legjobbat.

A 200 fő fölötti iskolák között Sepsik Lilla, a Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum testnevelője nyerte a megyei döntőt. A Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum testnevelője már általános iskolás kislányként eldöntötte, hogy kézilabda edző és testnevelő tanár lesz. A sport, a mozgás óriási személyiségfejlesztő hatással bír. Megtanít nyerni és veszíteni, kezelni a sikereket és a kudarcokat, illetve a csapatban való munkát, amit a későbbi életükben is jól tudnak kamatoztatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában