Lesz wifi is az új parkban, a jelszóhoz az jut hozzá, aki megfejti a játékos feladványt

2024.06.12. 19:10

Közösségi teret alakítanak ki Nagymágocs központjában

A lakosság azt kérte a nagymágocsi önkormányzattól, hogy alakítsanak ki egy olyan közösségi teret, ami kulturált környezetben található és alkalmas az összegyűlésre, baráti találkozásokra. Főleg a szülők és a diákok jelezték a tér iránti igényüket. Ez összecsengett az önkormányzat terveivel.

Kovács Erika

Már épül a nyolcszögletű filagóra, ez lesz a megújuló park központja. Fotó: Nagymágocs önkormányzata

A Petőfi-park az önkormányzat és a művelődési ház között terül el. Ott építették fel nemrég a termelői piacot, amely fedett épületből és szabadtéri piacból áll. Most a park közepén, a piac szomszédságában, egy nyolcszögletű filagória épül, amelyet a fiatalok mellett bárki szabadon használhat – tudtuk meg Szebellédi Endrétől, Nagymágocs polgármesterétől, aki a vasárnapi választáson a választópolgárok 72 százaléka támogatott, vagyis újabb öt évre kapott bizalmat.

Már maga a piactér is gyülekezési hellyé vált. A kialakítandó közösségi tér pedig alkalmas lesz beszélgetésekre, közösségi összejövetelekre. Napelemes megvilágítás biztosítja az éjszakai fényt és a biztonságot is. A téren számos helyen padokat is kihelyezünk. A filagóra különlegessége lesz a wifi, amit kóddal érhetnek el a diákok és a felnőttek is. A kódot nem áruljuk el, ki kell majd találni. Ráadásul rendszeres időközönként változtatjuk is!

 – árulta el Szebellédi Endre.

Az elérési jelszóra játékos feladvány megfejtésével jöhetnek rá a nagymágocsiak. A feladványok az alap tudományágakat, tananyagot ölelik fel. A megfejtés érdekében akár a 60 méterrel arrébb lévő könyvtárba is bemehet bárki. A tér északi lakóingatlanok felőli része fával és bokrokkal beültetett madárbarát liget lesz esőkerttel, a déli része pedig virágos park. A növényzetet ősszel telepítik.

Képalá: Már épül a nyolcszögletű filagóra, ez lesz a megújuló park központja. Fotó: Nagymágocs önkormányzata

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában