Helyi közélet

2024.06.15. 13:00

Lelki pluszt adott a Szent István-iskola látványos olimpiai nyitánya - GALÉRIA

Igazi olimpiai hangulatot teremtve tartotta meg nagyszabású és látványos sportrendezvényét a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola szombaton. Sugár Tímea válogatott kézilabdakapus a siker titkáról beszélt köszöntőjében.

Tábori Szilvia

Olimpiai hangulattal telt meg a Hódtói Sportcsarnok, a pályán és a lelátón is. Fotók: Tábori Szilvia

Irány Párizs – Olimpiai bemutató címmel tartotta meg nagyszabású sportrendezvényét a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola június 15-én, szombaton délelőtt a Hódtói Sportcsarnokban. A teljes iskola felvonult a különleges programra. A nyitó és záró momentumokban félezernél is több diák lépett egyszerre a lelátó közönsége, köztük az iskola egykori tanulói, ma már bajnok sportolók elé. Ahogy Walterné Böngyik Terézia intézményvezető fogalmazott, akkor igazi a produkció, ha mindenki szíve egyként dobban, miként a lelátókon szurkolunk egy emberként a kiváló magyar sportolóknak. 

A gyerekek 14, látványos elemekkel tűzdelt versenyszámban készültek fel, valamennyi sportágat bemutatva, a labdajátékoktól kezdve a küzdősportig. Minden osztály egy-egy országot képviselt. 

– Miként négyévente a világ figyelme egyetlen városra irányul, az Olimpia évében a Szent István-iskola is csatlakozik az ünnepi eseményekhez, hogy együtt készüljünk a közös szurkolásra kiváló sportolóinknak. A mai egy olyan nagyszabású olimpiai nyitány az iskola életében, amely sportolóinknak olyan lelki pluszt is ad, hogy talán egyszer értük drukkolunk és ők állhatnak majd a dobogón – hangsúlyozta.

A rendezvény fővédnöke Gyurta Dániel olimpiai bajnok volt, az eseményt pedig Sugár Tímea válogatott kézilabdakapus nyitotta meg inspiráló beszédével. 

A bajnok sportolók jelenlétéről Walterné Böngyik Terézia úgy fogalmazott, a kiválóságok minden esetben a tanulás és a sport összhangját közvetítik a gyerekeknek.

– Ha rendben mennek a dolgok az iskolában, akkor rendben lesz minden a küzdőtéren is – közölte.

Azt már Sugár Tímea mondta el köszöntőjében, hogy a sportolók élete szép ugyan, de küzdelmekkel teli.

– Sokan gondolják, hogy a sikeres sportolónak könnyű dolga van, ott fent a csúcson minden szép, minden gondtalan. De nem gondolnak bele, mennyi mindenről kell lemondani és mennyi akadályt kell legyőzni. A sikerhez vezető út buktatókkal van kikövezve. A kudarc nagyon tud fájni, de tesztel bennünket, hogy mennyire akarjuk azt a sportágat, mennyit vagyunk hajlandóak megtenni érte. A válogatott sportoló szerint a test – elme – lélek együttes fejlesztése különösen fontos egy sportoló életében. Minden összeegyeztethető, ha a tanulás rendben megy a sportpályafutás is eredményesebb lehet –mondta a válogatott sportoló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában