Az ötvenéves Edda lépett fel a harmincéves falunapokon

2024.06.15. 21:41

Nyárindító fesztivállal ünnepeltek Üllésen - GALÉRIA

Hatalmas bulit csaptak szombaton Üllésen. A falunapok harmincadik évfordulóját ünnepelték kiállítással, focival, motoros felvonulással, borversennyel és egy esti Edda koncerttel.

Arany T. János

Az üllési falunapok harmincadik évfordulóját ünnepelték a szombati Nyárindító fesztiválon. Fotó: Karnok Csaba

Üllésen 1994. október 23-án rendeztek először falunapot. Ezt követően minden évben volt falunap, az önkormányzat célja az volt, hogy a rendezvény hagyománnyá váljon. Ez maradéktalanul sikerült, hiszen szombaton a harmincéves jubileumát ünnepelték a rendezvénynek, amit ma már Nyárindító fesztiválnak hívnak. A 16 órás ünnepélyes megnyitó előtt volt többek között a falunapok történetét bemutató kiállítás, foci, borverseny, torna, motoros felvonulás, kerékpártúra és sakkverseny.

A megnyitón Nagy Attila Gyula polgármester előbb megköszönte az üllésieknek, hogy múlt héten vasárnap sokan elmentek szavazni.

– Aki ismer, az tudja, hogy nagyon szeretem ezt a települést. Ez számomra az alfa és az omega, vagy az origó. Annak idején, 18 évvel ezelőtt, 26 éves voltam, amikor először bizalmat kaptam önöktől, és megkötöttük azt a szerződést, ami azóta tart – mondta, majd köszönetet mondott Nyáriné Tajti Annának, a település korábbi vezetőjének.

A köszöntők után átadták a díszpolgári címet, amire minden második évben kerül sor. Üllés legújabb díszpolgára Dudás János lett, akit mindenki Zoli bácsiként ismer. A díjazott 1953-ban Üllésen született, őstermelőként dolgozott, a köz szolgálatában is tevékeny részt vállalt. 1994-től napjainkig a 2010-2014-es ciklust kivéve tölti be az önkormányzati képviselői posztot. A polgármester úgy fogalmazott, Zoli bácsi egy élő helytörténeti könyv, aki mindenről tud valamit.

– Ennyi dicsérő szót 71 éves létemre egyszerre ekkora közönség előtt még soha nem kaptam – mondta elérzékenyülve a díjazott. Hozzátette, kevesen vannak díszpolgárok, akik megélhették, hogy a szüleik is velük vannak ezekben a pillanatokban.

– Édesanyám itt van velünk, amire büszke vagyok – jelentette ki. Zoli bácsi egy rendhagyó kezdeményezést indított: díszpolgárként hétfőn hagyományteremtő szándékkal elültet egy fát, amit reményei szerint a település további és más díjazottjai is követni fognak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában