Helyi közélet

2024.07.02. 18:00

Feljelentette Márki-Zay Pétert a volt jegyzője

Feljelentést tett Tatár Zoltán, Hódmezővásárhely volt jegyzője a város polgármestere ellen hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt. Azt is sérelmezte, hogy Márki-Zay Péter a bírósági váróban minősíthetetlen hangnemben beszélt vele.

Kovács Erika

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) összesen 3 millió forint adatvédelmi bírságot szabott ki a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzatra és a polgármesteri hivatalra. 

 

Közhatalom jogával visszaélve adott utasítást

 

Az eljárás indokát a 2023. május 16-án Márki-Zay Péter polgármester által tartott sajtótájékoztatón történtek adták, ahol a polgármester nyilvánosságra hozott egy listát azon önkormányzati dolgozókról, akik – állítólag – korábbi tisztségviselők rokonai voltak 

– írta a napokban közzétett posztjában Tatár Zoltán. Arról is beszámolt, hogy a NAIH határozata megállapította, hogy „a Kérelmezett polgármestere a közhatalom-gyakorlás jogával visszaélve adott utasítást a Kérelmező és további 6 érintett személy foglalkoztatáshoz kapcsolódó személyes adatainak az érintettekre nézve negatív szempont szerinti gyűjtésére.” 

 

Tatár Zoltán feljelentést tett a főügyészségen

 

Tatár Zoltán szerint a határozat indokolásában megállapítottak felvetik annak gyanúját, hogy Márki-Zay Péter polgármester az ügyben hivatali visszaélés bűntettét is elkövette, amikor hivatali helyzetével visszaélve, jogellenesen utasította a jegyzőt a védett személyes adatokat tartalmazó lista elkészítésére és átadására. 

A fenti okokból a mai napon feljelentést tettem a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészségen Márki-Zay Péter polgármester ellen a Btk. 305. § c) pontjába ütköző hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt – írta. Hozzátette, tisztában van vele, hogy sokaknak elegük van a nyilvános veszekedésekből, de neki is elege van a polgármester ellene folytatott, másfél éves lejárató hadjáratból.

 

Márki-Zay Péter minősíthetetlenül beszélt vele

 

Polgármester úr pénteken, a Szegedi Járásbíróságon tartott személyes meghallgatás előtt, a bírósági váróban olyan minősíthetetlen hangnemben beszélt velem, amely egyértelműen arra utal, hogy a békülésre egyáltalán nem hajlandó. Sőt, az is egyértelművé vált számomra, hogy polgármester úr mentális állapota is egyre instabilabb, egyre nagyobb szakadék tátong a valóság és polgármester úr gondolatrendszere között, ugyanakkor a tetteiért és kimondott szavaiért továbbra sem hajlandó vállalni a felelősséget 

– fogalmazott Tatár Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában