2025.02.15. 19:24
A kerítés is kolbászból volt a Böllér Show-n – galériával, videóval
Az idei rendezvényen csaknem harminc csapat mérte össze kolbászkészítő tudását a hóval borított helyszínen. Az ásotthalmi Böllér Show idén is hatalmas sikert aratott. A zsűri egyedi ízeket és látványos tálalásokat díjazott, a legjobb kolbászt a Gyömbér Tanya készítette.
Idén is hatalmas buli volt az ásotthalmi Böllér Show. Ásotthalomra igazi téli időjárás köszöntött szombaton, a Bűbáj Élménybirtok zsúfolásig megtelt. Több centi hó esett, hideg is volt, minden adott volt egy remek disznóvágáshoz.

Böllér Show: Hóban és hidegben is fergeteges hangulat
A térség egyik legnépszerűbb eseményévé vált a Böllér Show és Kolbásztöltő és Sütőverseny, amelyet ötödik alkalommal rendeztek még, és csaknem 30 csapat tette próbára kolbászsütő-tudományát. Csehó Tibor főböllér és szakmai felügyelője, a domaszéki Száraz Ferdinánd egy majdnem 420 kilós disznót dolgozott fel a közönség előtt. A két méter húsz centis pörzsölőkeretről elől, hátul is lelógott a termetes állat.
Egyenkötény, egyenruha, palackozott pálinka
Miután a versenyzők átvették az öt kiló húst, nekiálltak a munkának. A domaszéki csapat Sziráki Krisztián polgármester vezetésével gyúrta, keverte a kolbászhúst egy utánfutón álló mobil kemence mellett. Azt mondta, ha ők Ásotthalomra jönnek, mindent elhoznak otthonról, biztos, ami biztos. A csapatok évről-vére kitesznek magukért: egyre több az egyenkötény, egyenruha, a külön erre az alkalomra palackozott pálinka. A Homokos Kolbászok nevű csapat a Bindzsisztán szelet mellett Homokos Kolbászok címkéjű pálinkával is készült.
Látványos standok és hagyományőrzés a Böllér Show-n
A székelyudvarhelyi származású, de már mórahalmi Frankóné Simon Enikő pedig férje és kollégái segítségével egy egész kis házikót készített portával és székelykapuval. Enikő a Varga pékség Böllér Banditák nevű csapatát erősítette. Az alkalmi tárlaton olyan használati tárgyakat is kiállított, amelyeket még a dédnagymamája is használt. A székelykapu olyan jól sikerült, hogy sokan fotóhelyszínnek és szelfipontnak használták. A helyi óvónők pedig egy kis házikót készítettek standjuk elé, amelynek kolbászból volt a kerítése.
A vendéglátás koronázatlan királyainak látogatása
A rendezvényen feltűntek a vendéglátás koronázatlan királyai is, akik nem győzték dicsérni az ásotthalmi Böllér Show-t. Szigeti Mihály, a Szigeti Grilltől, Lehőcz József, a szegedi Aranyhal étterem tulajdonosa és a szegedi vendéglátás már nyugalomba vonult nagy öregje, Puskás László hagymás vért, hurkát-kolbászt és töltött káposztát fogyasztottak.
Ásotthalmi Böllér Show
Fotók: Arany T. JánosA Homokos Kolbászok díjazott tálalása
A zsűri tagjai – köztük sztárséf, polgármester, önkormányzati képviselő és borászok – fáradhatatlanul kóstoltak. A felhozatal idén is remek volt, egyedi tálalások, különleges ízek és színek, mint például egy ételfestékkel színezett zöld kolbász emelték a rendezvény fényét. Az első a Gyömbér Tanya kolbásza lett, második helyen a Kotnyeles csapat, harmadikként pedig az ásotthalmi önkormányzat végzett. Az ő zserbójukat szóban díjazta a zsűri. A legszebb tálalás díját a Homokos Kolbászok csapata, a legszebb standét pedig a Varga pékség csapata vihette haza.