2025.03.27. 06:20
Heti három kiló pisztáciakrém fogy a Mars téri piacon, de ez sem elég, új őrületet indítottak – videóval
Szegeden a Mars téri piacon egy új édesség hódít. A dubai csokis fánk hatalmas méretével és különleges ízvilágával hívja fel magára a figyelmet. Az elsők között egy testvérpár, Viki és Patrik kóstolta meg.
Elkezdődött az újabb őrület Szegeden a Mars téri piacon: az Irén csarnokban a Szegedi boszorkák lángos, palacsintázóban már kapható a dubai csokis fánk! Szerda délelőtt két iskolás: a nyolcadikos Viki és öccse, a hatodikos Patrik voltak az elsők, akik kipróbálhatták az újdonságot.

Dubai csokis fánk készül a palacsinta után
Az Irén csarnokban a Szegedi boszorkák lángos, palacsintázóban Kalmár-Vas Réka, a legendás Mars téri palacsintás királynő, a sándorfalvi Vasné Hegyi Mária lánya a hónap elején kíváncsiságból vette fel az étlapra a dubai csokoládés palacsintát, ami akkora siker lett, hogy nem tud belőle eleget készíteni.– Gondoltam, leveszem az étlapról egy idő után, de nem lehet. Hetente elfogy három kiló pisztáciakrém – mondta. Ez adta az ötletet, hogy az üzlet egy másik népszerű termékével, a fánkkal is kombinálja a dubai csoki ihlette ízvilágot.
A folyékony töltelék
A méretes, átlagnál jóval nagyobb, közel 20 deka tésztából készülő fánkokra először a pisztáciakrémmel keni meg, erre szórja a ropogós kadayif tészta darabokat, erre jön a csokiöntet és némi darált dió. Egy dologra kell csak nagyon vigyázni, a friss forró fánkon megolvadó töltelék könnyen lefolyik, ha rosszul tartjuk és nem figyelünk, aztán lehet mártogatni a papírról az édes krémet.

Vikinek és Patriknak bejött
Így jártak a fiatalok, Viki és Patrik is, de ők ezt egyáltalán nem bánták. Viki óvatosan a körbeette a fánkot a szélénél, Patrik egyenes vonalban haladt. Végül ő volt az egyetlen hármunk közül, aki elbánt a különleges finomsággal. Bár a kedvence a gumicukor, a dubai csokit is megkóstolta már, kifejezetten elégedett volt a dubai csokis fánkkal is.
Népszerű finomság
A fánk édes sütemény, amely általában kelt tésztából készül, és rendszerint porcukorral, lekvárral kiegészítve kerül fogyasztásra. Magyarországon a 19. század tájékán terjedt el a manapság igen népszerű finomság; az étel eredetéről számos teória létezik; a közismert legenda szerint Marie Antoinette francia királynéhez köthető az elterjedése, mások szerint pedig Bécsből származik. Kedvelt változatai a képviselőfánk, a forgácsfánk, a farsangi fánk, a csőregefánk, illetve a szalagos fánk.
Szegedi hírek
- Kígyózó sorokban várták a rajongók a Hunyadi záróepizódját Szegeden – videóval
- Feltérképeztük Szeged nyilvános mosdóit, aprópénz mellé némelyikhez másra is szükség van
- Biciklis nő tarolt le egy autót Szegeden
- Valószínűtlen jelenetek Szegeden: a rendőrség táblája alatt himbálózott egy férfi az oszlopon – videóval
- Egyre többen rendelnek ünnepi menüt húsvétra, mutatjuk a legnépszerűbb fogásokat – galériával, videóval