Szegedi hírek

2025.04.13. 06:20

Egyre többen rendelnek ünnepi menüt húsvétra, mutatjuk a legnépszerűbb fogásokat – galériával, videóval

Húsvétkor is egyre többen választják a kényelmet. A rendelés lehetősége időt és energiát spórol meg. A családok ma már gyakran étteremből szerzik be az ünnepi fogásokat.

A húsvét közeledtével nemcsak a locsolók készülnek nagy erőkkel, hanem a konyhák is megtelnek illatokkal – vagy legalábbis megtelnének, ha mindenki nekiállna főzni. De nem mindenki vág le egy fél birkát húsvétra. Számukra kiváló megoldás a rendelés.

rendelés
Húsvéti hangulat, ünnepi ízek. Nem kell napokat a konyhában tölteni húsvétkor sem, a rendelés is lehet opció. Fotó: Karnok Csaba

Rendelés húsvétra: kényelmes megoldás

Egyre többen választják a kényelmesebb megoldást, és rendelnek ünnepi ételt. Hogy miért? Az időhiány, a gazdaságosság és a hagyományos ízek iránti vágy egyre többeket terel a kész ételek felé. Veres Orsolya, a szegedi Diófa vendéglő vezetője beszélt nekünk tapasztalatairól.

Hagyományos ízek a vendéglőből

– Nagypénteken különösen népszerű a rendelés. Sok család még mindig tartja a böjtöt, amikor tilos húst fogyasztani – ilyenkor jönnek képbe a klasszikusok: túrós csusza, bukta, vagy a legnépszerűbb fogás, a halászlé. Kevesen állnak már neki otthon halászlét főzni húsvétkor, ezért mi minden évben kínálunk ilyenkor halászlét a menüben, kifejezetten a böjti igényekre szabva – mondta. Az ünnepi menük másik nagy sztárja a birkapörkölt, amit otthon szintén ritkán készít bárki – nemcsak időigényes, de alapanyaga is drága, és csak nagy mennyiségben érdemes főzni. Egy négytagú családban lehet, hogy apa imádja, anya csak egyszer eszi meg, a gyerekek meg hozzá se nyúlnak. Ilyenkor praktikusabb egy-két adagot rendelni az étteremvezető szerint.

Kisebb családi körben is népszerű

Újdonságként idén egy kisebb méretű, modern hidegtálat is bevezettek: 2-3 főre szánt tálon szerepel füstölt-főtt kötözött sonka, főtt kolbász, kaszinótojás, sonkatekercs, valamint friss tavaszi zöldségek: retek, zöldhagyma, paradicsom, paprika, uborka. Ez a variáció különösen azok körében népszerű, akik kisebb családi körben ünnepelnek, vagy akár egyedül élnek.

Roham az utolsó pillanatban

A rendeléseket idén is folyamatosan fogadják, de a tapasztalat szerint a nagy roham az utolsó héten érkezik. A legtöbben az utolsó pillanatban kapcsolnak, és akkor adják le a rendeléseket. És hogy van-e még fizetőképes kereslet a jelenlegi gazdasági helyzetben? A válasz biztató: A Diófában nem panaszkodnak, jönnek a rendelések, és a visszatérő vendégek pontosan tudják, mire számíthatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában