Ezüst, bronz és különdíj

2025.04.13. 12:20

Nagyot mentek: a mórahalmi diákok ismét taroltak két országos versenyen – galériával

A mórahalmi szakképző iskola diákjai ismét megmutatták tehetségüket: április második hétvégéjén két rangos országos versenyen is remekül szerepeltek. Az egyik verseny, a szolnoki XVIII. Pelikán Kupa rekordszámú indulót vonzott. Az ecseri Szabadtűzi Lovagok által rendezett IX. Tavaszváró Lábasparty-n szinten remekül szerepeltek a mórahalmiak.

Nagyot mentek: a mórahalmi diákok ismét taroltak két országos versenyen – galériával

Verseny verseny hátán. A Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium diákjai ismét kiváló eredményekkel tértek haza két országos versenyről. 

verseny
Két országos versenyen is kreatív fogásokat készítettek a mórahalmi diákok, akik több éremmel tértek haza. Fotók: Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola

Két országos versenyen arattak a mórahalmiak

A szolnoki XVIII. Pelikán Kupa versenyzői között volt Újvári Anna (pincér), aki ezüstérmet szerzett. A pincértanulók között Dunai Petra és Détári Vilmos bronzérmet, míg Almási Csenge és Bogdán Péter ezüstérmet nyertek. A szakács kategóriában Kabók Orsolya és Birkás Helena szintén ezüstérmesek lettek, valamint különdíjat is kiérdemeltek. A versenyre való felkészülés már március elején megkezdődött. A versenyhelyzet stresszes, mégis motiváló környezetet teremtett, ahol a fiatalok bizonyíthatták rátermettségüket.

Verseny előtti felkészülés és menüsor

A fiatalok menüsora lenyűgöző, így nézett ki: erdei gomba consommé töltött kucsmagombákkal és zöldborsóval, tavaszi paradicsomsaláta mórahalmi friss sajtokkal és tökmag majonézzel, házi kacsa melle és mája, hibiszkuszos szilva kompóttal és batátával. És ez még nem minden, mert volt desszert is: mille feuille túrókrémmel és barackkal.

Szabad tűzön főztek Ecseren

Az ecseri versenyen, ami a Szabadtűzi Lovagrend szervezett Czékus Csaba Alex és felkészítője, Pető Ádám, a Colosseum hotel séfje remekeltek. Egyedi fogással álltak elő: ravioli jellegű tésztát készítettek, amit csirke belsőségekből készült töltelékkel töltöttek meg, és bulgur rizottóval, almachipsszel tálaltak. A kreatív és ízletes étel szintén érmet ért. Sikeres nap áll a mórahalmi diákok mögött.

 

Mi az a Pelikán Kupa?

A Pelikán Kupa egy rangos gasztronómiai kiállítás és verseny, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervez évente Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A verseny célja, hogy bemutassa a szakács, cukrász, pincér és pék szakmák magas színvonalú munkáit, valamint lehetőséget biztosítson a versenyzőknek tudásuk megmérettetésére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában