Jellegtelen és nem is roppan

2025.06.11. 06:20

Teszteltük a dubai virslit, mutatjuk a kóstolás utáni arcokat - videóval

Megkóstoltuk az új szenzációt, a dubai stílusú, pisztáciás virslit. A dubai virsli nemcsak külsejében, hanem ízvilágában is megosztó élményt nyújt. A hentesmester kritikája szerint ez egy egyszer megkóstolható, de nem visszatérős termék.

Megkóstoltuk, hogy neked már ne kelljen. De, hogy az átlagos fogyasztó mellett egy szakértő is szóhoz jusson, Kothencz Tibor algyői hentesmestert is megkínáltuk a legújabb szenzációval, a már régen kifutott dubai csoki új változatával, a dubai virslivel. Az eredmény letaglózó volt. 

dubai virsli
Kothencz Tibor algyői hentesmeter dubai virslit kóstol. Nem ájult el tőle. Fotó: Arany T. János

Dubai virsli: bizarr látvány, még furább íz

Nem mindennapi kulináris élményben volt szerkesztőségünkben része az algyői hentesmesternek, amikor egy dubai virslit vett górcső alá. Az egzotikusnak hangzó hentesáru nemcsak színével, de összetevőivel is próbára tette a józan paraszti észt és ízlést. A kíváncsi tekintet először a virsli belsejére szegeződött. Mit nézzünk meg ilyenkor? – hangzott a szakmai kérdés. – A szerkezetét. Látszik, hogy pisztáciadarabok vannak benne, és ez a tészta. 

Jellegtelen, se íze, se bűze

A szín nem épp bizalomgerjesztő. – Hát a színe az nyilván pisztácia miatt, az a zöldes színélmény,  – mondta ki a többség véleményét a mester. Az ízét a laikus újságíró a se íze, se bűze, a szakember, a jellegtelen jelzővel illette. A kadayif tészta egyáltalán nem érzékelhető, az apró ropogós pisztácia inkább. Tehát itt nem pisztáciakrémmel dolgozott a terméket gyártó darnózseli cég, hanem pisztáciával. A hentesmester szerint célszerű lenne a pisztáciát felhasználás előtt megpörkölni a karakteresebb íz érdekében. Roppanós-e a virsli? A mester félbehajtotta, és csalódottan állapította meg, hogy ez bizony nem roppan, hanem görbül, majd törik.

dubai virsli
Nem csak pisztáciadarabok, hanem az íz is rejtőzik a dubai virsli belsejében. Fotó: Arany T. János

Húskészítmény, pácsó, élesztőkivonat, ipari szalonna és extrudált rizsliszt

A csomagoláson sem kímélték a meglepetésekre éhes olvasót: füstölt, hőkezelt húskészítmény, kadayif tészta, pácsó, élesztőkivonat, ipari szalonna, extrudált rizsliszt. A finomságok felsorolása után már csak egy kérdés maradt: vajon ki kér még egy falatot? Szerkesztőségünk közt sem volt sikeres a különlegesség. Egy olyan termékről lehet itt szó, amit azért készítettek, hogy a kíváncsi fogyasztó egyszer megkóstolja, majd soha többet rá se nézzen. 

dubai virsli
Egyszer ki lehet próbálni, aztán felejtsük el. Nem aratott sikert szerkesztőségünk tagjai között a dubai virsli. Fotó: Arany T. János

Hol kapni és mennyibe kerül?

A dubai gourmet pisztáciás-kadayif tésztával elnevezésű virsli a szegedi Auchanban kapható, most akciósan 1490 forint a 250 grammos kiszerelés. Kilója 6000 forint, ami a középmezőnybe sorolható az árak tekintetében – nem a legolcsóbb, de messze nem is a legdrágább. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában