Szeged legdrágább étterme

2025.06.19. 19:20

Luxus a Tisza-partján, egyetlen steak annyiba kerül, mint egy heti nagybevásárlás

A szegedi Tiszavirág újranyitása rögtön nagyot szólt. Az étlapon szereplő legdrágább fogás közel húszezer forint. A wagyu marhahús valódi luxuscsemege, az ára is ennek megfelelő.

Minden bizonnyal megtaláltuk Szeged legdrágább éttermi fogását. Ha az ország legdrágább hamburgerét, a 100 dolláros arannyal bevont luxusburgert nem számítjuk, akkor biztosan. Ebből az ételből egy adag annyiba kerül mint egy kisebb nagybevásárlás. 

legdrágább
A szegedi Tiszavirágban 20 ezerért kapható wagyu a város legdrágább éttermi fogása lehet. Fotó: Illusztráció

Újjászületett a Tiszavirág

A belváros szívében álló 19. századi épület sok mindent látott már: aranyművesműhelyt, kalapszalont, cipészműhelyt. Az utóbbi évtizedekben azonban a Tiszavirág néven vált fogalommá mint az egyik legizgalmasabb vidéki étterem. A Tiszavirág története egészen 1859-ig nyúlik vissza, amikor Politzer Samu aranyműves romantikus stílusban építtette meg a házat. A szegedi nagyárvizet is túlélő épület 2012-ben új életre kelt.

Történelem és gasztronómia

Az akkor teljes körűen felújított műemlék nem csupán egy elegáns butikhotelként nyitotta meg kapuit, hanem egy modern, látványkonyhás éttermet, kávézót és wellnessrészleget is magában foglalt. Az étterem hamar a hazai gasztronómia élvonalába került. A lendület azonban 2022 őszén megtorpant: a megnövekedett rezsiköltségek miatt a Tiszavirág október 10-én határozatlan időre bezárt. De a történet nem ért véget. 2024 nyarán a Tiszavirág újra kinyitott – egyelőre étteremként és kávézóként.

Prémium fogások, prémium árakon

Ez az étterem nem a visszafogott árairól volt híres. Ennek étlapján találtuk meg a város valószínűleg legrdágább fogását. A Tiszavirág nemcsak az ízek, hanem az árak terén is a város élvonalát képviseli. Az étlap alapján kijelenthető: jelenleg ez lehet Szeged legdrágább étterme. Aki itt szeretne vacsorázni, annak nem árt előtte a pénztárcájába néznie – a legdrágább fogás, a Toriyama wagyu, például 19 850 forintba kerül. Ez a japán marhahúsfajta világszerte híres puhaságáról és márványosságáról. 

Szeged legdrágább éttermi kínálata

Az étterem kínálata egyébként is a kifinomult ízlésre és különleges alapanyagokra épít. Az előételek között található például kacsamáj konyakkal és dióval (8950 Ft), vagy épp a különleges marhatatár korianderrel, shisóval, gojibogyóval és zöldborssal (8650 Ft). A levesek sem mindennapiak: halleves makrélával és ánizzsal (4850 Ft), valamint a palócleves zöldbabbal és báránnyal (4250 Ft) is helyet kapott a menün. Ezen nem lepődünk meg, mert már egy halászlé is 5000 forint bármelyik csárdában. 

További fogások prémium borokkal

A főételek között a wagyu mellett szerepel például bélszín Budapest raguval és burgonyával (14950 Ft), borjúszűz pejslivel és zsemlegombóccal (11850 Ft), valamint a kacsamell sárgarépával, curryvel és kumquattal (9850 Ft). Minden fogáshoz ajánlanak prémium borokat is, ami tovább emeli az étkezés színvonalát – és a végösszeget is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában